LHC-backen knuffade domare – fick matchstraff

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Med två minuter kvar av andra perioden blev det irriterat mellan Malmö och Linköping.

Något som slutade med att LHC:s Sam Lofquist knuffade till en domare och fick matchstraff.

– Jag vill be om ursäkt till domarna, de förtjänar inte det där, säger Lofquist till Radiosporten.

Med drygt två minuter kvar av mittperioden mellan Malmö och Linköping blev det stökigt framför bortalagets mål. Malmös Emil Sylvegård och Linköpings Sam Lofquist var i luven på varandra och båda hölls ifrån varandra av varsin domare. 

Då knuffade en irriterad Lofquist till linjedomaren.

”Big no-no”

Lofquist, som redan hade fått två utvisningar i perioden, fick matchstraff för tilltaget och Malmö fick spela powerplay i fem minuter.

– Putta domaren är en ”big no-no”. Sen gör väl Sylvegård det han gör bäst, vilket är att reta upp folk och hittar väl rätt knappar. Tyvärr hamnar det i det läget där Sam gör något han inte ska göra, Linköpings tränare Bert Robertsson i C More.

”Ledsen och skäms”

Efteråt bad Lofquist om ursäkt.

– Jag är så ledsen och jag skäms. Jag vill be om ursäkt till domarna, de förtjänar inte det där. Jag vill allra mest be om ursäkt till dem, men jag vill också be om ursäkt till mina lagkamrater, mina tränare och SHL. Det ser inte bra ut och jag satte många i en dålig sits. Jag är genuint ledsen för mitt agerande och det kommer aldrig att hända igen, säger han till Radiosporten.

Ett slutspelsjagande Linköping kunde dock vinna till slut. Olle Lycksell avgjorde till 4–3 i förlängningen och såg till att laget knappar in på en plats i åttondelen. LHC är just nu tolva på 53 poäng, sex bakom Växjö som har den sista åttondelsfinalplatsen.

Laddar Tabell
Foto: CMore
Sam Lofquist gav sig på domaren.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM