Mattias Ekholm

Sportprofilerna kritiserar NHL-stjärnans tv-inslag

Patrick Ekwall och Tommy Söderström slår tillbaka

Av: 

Mattias Karlsson

Kristoffer Bergström

Ida Björnstad och Mattias Ekholm
Ida Björnstad och Mattias Ekholm

HOCKEY

NHL-stjärnan Mattias Ekholm och tv-profilen Ida Björnstad gick ut i TV4 och pratade om uppoffringarna de tvingas göra.

De får nu kritik från flera sportprofiler på sociala medier, bland annat tidigare NHL-målvakten Tommy Söderström och medieprofilen Patrick Ekwall.

”Ett hån mot alla vanliga arbetare med fem veckors semester eller ensamstående som försöker få ihop vardagen”, skriver Tommy Söderström.

Tv-inslaget med Mattias Ekholm, 29, back i Nashville Predators och Ida Björnstad, 32, som är känd som tidigare ishockeyreporter i TV4 och C More har blivit uppmärksammat och omdiskuterat.

– Vi sitter här för att kunna förmedla till alla unga vad som krävs för att bli en NHL-stjärna. Alla tror på den perfekta livet och att allt är som ett tv-spel men så är inte fallet, det är uppoffringar man gör som föräldrar hela tiden, säger Ida Björnstad.

– Tiden där borta har blivit väldigt jobbig, speciellt när man har familj och man vet att man är borta mycket. Ibland är jag borta tio dagar i sträck och då missar man mycket, man kanske missar sonens första ord eller första gången ha lär sig cykla, säger Mattias Ekholm.

”Är inte okej”

Reaktionerna har blivit många många på sociala medier, från både sportprofiler och andra.

”Jag har aldrig förstått varför man går ut och säger så här som många idrottare gör, ett hån mot alla vanliga arbetare med fem veckors semester eller ensamstående som försöker få ihop vardagen. NHL-proffs är lediga cirka fem månader på sommaren och vara dygnet runt med familj”, skriver Tommy Söderström på twitter.

”När det är riktigt riktigt jobbigt i miljonärslivet. Tänk att behöva planera för fyra-fems månaders ledighet över sommaren också. Och småbarn som kan vara så himla jobbiga med blöjor, gråt och sånt, att ingen har tänkt på det”, skriver Patrick Ekwall på samma sociala plattform.

– Det är inget personligt mot dem och jag vill inte ha någon pajkastning, men jag har hört det här beklagandet från så många håll så många gånger och jag tycker inte att det är okej. Visst kan jag ha förståelse för att de upplever det jobbigt, men jag tycker att det sticker i ögonen för många när man sitter i en tv-soffa på det här sättet, säger Tommy Söderström när Sportbladet ringer upp för ytterligare kommentarer.

”En härlig dröm”

Så det är mer att de går ut i tv än deras problematik du vänder dig emot?

– Samtidigt som jag tycker att de lever i en väldigt privilegierad värld med mycket pengar – 99 procent av svenskarna vill vara i deras sits där man har råd att vara hemma med sitt barn, har fem månaders ledighet på sommaren och har mycket tid efter träning under säsongen. Tänk alla ensamstående föräldrar som försöker få ihop sina liv, tänk alla lastbilschaufförer, piloter, flygvärdinnor och hundra andra yrken som reser mycket och tänk de 99 procent av befolkningen som både jobbar och måste ta hand om barn.

Vad upplever du själv att du har fått för reaktioner på ditt inlägg på twitter?

– Visst är det någon som är kritisk, men många verkar hålla med om mina åsikter. Jag vill framhålla att proffslivet är en härlig dröm att få uppleva och som man måste passa på att uppskatta och njuta av.

”Vi är innerligt tacksamma”

Tillsammans har Mattias Ekholm och Ida Björnstad sonen William som är 1,5 år. Paret har tagit del av kritiken och respekterar att åsikter kan gå isär, men menar att deras syfte med medverkan inte var att beklaga sin situation.

– Det är så många som vill glamourisera den världen, som att den är problemfri. Men jag kommer alltid att vara ärlig, vem som än frågar mig, med hur vårt liv ter sig vare sig vi har miljoner på banken eller inte, säger Björnstad och fortsätter:

– Jag hoppas att folk förstår hur innerligt tacksamma vi är. Vi försöker att dela med oss och hjälpa till genom att bidra till bra saker i övrigt. Nej, det är inte synd om oss, men vi får väl berätta vår historia ändå? Utan att jämföra oss med andra?

Tommy Söderström fyllde 50 år den 17 juli, han spelade fem säsonger i NHL för Philadelphia Flyers och New York Islanders – hemma i Sverige spelade han för Djurgården, vann två SM-guld (1990 och 1991) och vann två VM-guld med Tre Kronor (1991 och 1992).

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Mattias Ekholm

LÄS VIDARE

Tommy Söderström: Jag spelade aldrig för pengarna

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Mattias Ekholm

Ida Björnstad

Tommy Söderström

Patrick Ekwall

NHL

Nashville Predators