”Bäckis” babylycka mitt i coronakrisen

Fått sitt tredje barn: ”Gick jättebra”

Familjen Bäckström har fått tillökning.

Mitt i coronakrisen föddes parets tredje barn.

– Jag trodde att det skulle vara kaos på sjukhuset, men det gick jättebra, säger ”Bäckis” i kvällens avsnitt av Viaplay Sport Live.

NHL-säsongen är pausad och de europeiska spelarna har fått tillåtelse att flyga hem till sina respektive länder. Nicklas Bäckström och hans sambo Liza Berg har valt att stanna kvar i Washington då Liza varit höggravid med parets tredje barn.

I söndags förra helgen var det dags.

”Jättebra mot oss”

Nu berättar ”Bäckis” om lättnaden över att allt gick bra.

– Vi kom till sjukhuset och trodde väl egentligen att det skulle vara kaos (på grund av coronaviruset), men det var typ inte en enda person där förutom oss. Det visar ju vilken respekt folk visar för det här viruset, att alla håller sig hemma. Alla sjuksköterskor och doktorer var jättebra mot oss, det löste sig bra och vi fick åka hem igen efter ett dygn, säger Bäckström i en videointervju som sänds i Viaplay Sport Live i kväll.

”Som en spökstad”

USA är ett av de värst drabbade länderna av coronaviruset. New York är allra värst drabbat, men även i huvudstaden Washington DC märks det av, säger ”Bäckis”.

– När man kör runt i stan känns det som en spökstad. Det är inget folk ute, väldigt lite bilar; alla lyssnar på informationen från presidenten. Men det som händer är helt sjukt om man tänker efter, att världen står still på grund av ett virus. Man är som ett stort frågetecken och vet inte vad som kommer hända. Man ser hur siffrorna stiger och stiger och sen säger de att vi inte har nått ”peaken” än, säger Bäckström.

Kvällens avsnitt av Viaplay Sport Live sänds klockan 18.00 här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!