Ishockey

Boustedt lämnar ishockeyförbundet

Av: 

Emil Eiman Roslund

HOCKEY

Det har stormat kring ishockeyförbundet.

Nu avgår generalsekreterare Tommy Boustedt efter 19 år på förbundet.

– Varit knölig tid, detta är vägen framåt, säger han.

– Det senaste året har varit en knölig tid för både förbundskansliet, och såklart även för mig personligen. Därför har det, efter en tids samtal tillsammans med styrelsen, vuxit fram att detta är vägen framåt för både mig och för förbundet, säger Tommy Boustedt i ett pressmeddelande.

Han lämnar inte omedelbart, Svenska ishockeyförbundet skriver att omständigheterna som coronaviruset skapat gör att Boustedt sitter kvar som generalsekreterare tills en ny ansvarig tagit över, men han kommer att vara kvar som längst till oktober.

– Den senaste tidens uppmärksamhet kring vårt kansli har tagit fokus från de många positiva saker vi har framför oss de närmaste åren. Det har varit ett svårt beslut att ta, det har vuxit fram i våra samtal, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Rättvis fördelning

Det Anders Larsson syftar på är turbulensen de senaste veckorna. Bland annat uppropet som 34 välkända hockeyprofiler gjorde mot Svenska ishockeyförbundets hantering av informationsassistenten Anders Feltenmark, och förbundet har även anklagats för könsdiskriminerande lönesättning. Och i höstas bojkottade Damkronorna landslagsspel i över en månad då de var missnöjda över stödet till laget och svensk damhockey.

– Det har varit många frågor kring vår verksamhet som har tagit fokus. Det föranledde till att vi tog det vidare och kom fram till den här lösningen, och det känns bra att Tommy känner samma.

För sex dagar sedan sade du i en intervju med Sportbladet att ”ditt förtroende för Tommy Boustedt är orubbat”. Vad har hänt sedan dess?

– Det som har hänt är att vi har fört vår dialog vidare, suttit ner och kommit fram till det här. Jag har stor respekt för Tommy och allt han har gjort.

Hockeyprofiler gjorde upprop för Feltenmark, hur ser möjligheten ut för honom att få tillbaka jobbet?

– I normala fall uttalar jag mig inte om personalärenden kring vårt kansli.

Kan han få tillbaka jobbet?

– Nej, Anders har lämnat.

Boustedt, 60, har varit generalsekreterare i sex år, tidigare var han utvecklingschef på förbundet i tretton år.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Fanns ingen annan väg att gå

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

Tre Kronor

Tommy Boustedt