SHL Svenska hockeyligan

Känsliga påståendet: ”De snedfördelas av SHL-domarna”

avSportbladet.se

Foto: Bildbyrån

Ett nytt avsnitt av Hockeystudions podcast är ute.

I veckan samtalsämne hamnar SHL-domarna i fokus – och ett påstående om att Djurgården missgynnas av rättsskiparna slängs ut.

– Jag ser en tydlig tendens, menar Linus Norberg.

Hockeystudions podcast är tillbaka med ännu ett avsnitt och den här veckan hamnar domare i fokus.

Tomas Ros, Mikael Tellqvist och Linus Norberg prarat bland annat pratar om filmningar efter förra veckans incident i dubbelmötet mellan Brynäs–Djurgården där Gävleklubbens stjärna, Kevin Clark, filmade och bötfälldes.

– Vi har tagit upp filmningar tidigare så verkar ju vara ett problem. Det borde bli fler avstängningar så inte bara spelare utan även laget straffas, tycker målvaktsprofilen Mikael Tellqvist.

– Jag pratade med några spelare tidigare och de vill införa fajting i SHL. Just nu är det mycket feghet, med efterslängar, och spelare vågar inte stå upp för vad de gör, fortsätter han.

”Kommer blir uppäten...”

Tomas Ros vill inte heller se spelare förstärka situationer efter tacklingar genom att ligga på isen och låtsas att de har ont.

– Domaren måste ju avgöra det på bara någon minut om de verkligen är skadade eller inte. Att spelaren sedan spelar i nästa powerplay spelar ju ingen roll, då är straffet redan utdelat. Jag tycker att det handlar om respekt, respekt för sporten. Kan spelaren resa på sig, då ska den göra det, säger Ros.

I avsnittet slänger sedan Linus Norberg ut ett känsligt påstående.

Att Djurgården snedfördelas och påverkas negativt av landets SHL-domare.

– Jag kommer bli uppäten för det här i resten av landet, men jag har märkt av en tydlig tendens och min fasta övertygelse är att Djurgården snedfördelas av domarna.

Känga till domaren

Något inte Tellqvist, målvaktsikon i just Djurgården, törs kommentera.

– Jag gillar mitt liv så jag står utanför den här diskussionen, skrattar han innan han dock ger en känga till förre SHL-domaren Christer Lärking:

– Med honom fick vi alltid en massa utvisningar. Det finns ingen statistik på det men jag vet att han inte gillade oss. Jag fick den känslan.

Lyssna på det senaste avsnittet för att få reda på varför Norberg tycker att Djurgården snedfördelas.

I avsnittet berättar även Tellqvist om sin comeback.