Nollan spräckt för Jonsson-Fjällby

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Tungt skadeläge och match i benen.
Då klev Axel Jonsson-Fjällby, 19, fram.
– Vi förväntar oss att nyckelspelarna ska göra mål, men nu när de är borta vill alla ta plats och vara ledare. Det gör att vi vinner, säger JVM-stjärnan efter 4–2 mot Frölunda.

Lukas Vejdemo, René Bourque, Andreas Engqvist och nu också Marcus Davidsson. Djurgårdens skadelista är tung läsning och bristen på framför allt centrar borde göra sig påmind.
Men, i stället imponerande 4-2 i Scandinavium mot formstarka Frölunda.
– Vi fokuserar på de som är hela och kan köra, det spelar inte så stor roll att några är borta, säger Axel Jonsson-Fjällby.
”Några” borta. Det är inte direkt ett par juniorer ni saknar?
– Hehe, nä. Exakt, det är många nyckelspelare. Men det visar att vi är en stark grupp som kan vinna trots det.

Han hyllades stort under JVM, men blev sjuk när han kom hem och har sen kämpat med både form och målskytte. Mot Frölunda fick han äntligen spräcka nollan. Två gånger om.
– Jag minns inte ens när jag gjorde mål senast, men det var inte efter JVM i alla fall. När jag blev sjuk sjönk både självförtroende och form, så det här var riktigt skönt. Både målen och energin. Det här var egentligen första matchen sen JVM som jag kände att jag var tillbaka. Trots att vi spelade match 24 timmar innan så kände jag faktiskt piggare i dag.

Under JVM uppmärksammades han för sitt stora hårsvall, även om han själv skämdes över att det blivit så långt. Nu är håret ännu längre, frisören har inte fått något besök efter Nordamerika-trippen heller.
– Som tur är ser jag ju inte hur det ser ut utanför hjälmen, men ja.. det är dags att klippa sig. Fast det kanske är i håret som målen sitter?

Om du, och Djurgården, är så här bra med fyra nyckelspelare borta, hur bra kan det då bli i ett slutspel när ni troligen har fullt lag igen?
– Ja, jag tror ju inte att det kommer att vara negativt för oss i alla fall…

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

ARTIKELN HANDLAR OM