Hockey

Mäktig SSK-vändning nära att sänka HV71

Av: 

Patrik Brenning

HOCKEY

HV vann efter förlängning

Elitseriens jumbo Södertälje hamnade tidigt i underläge 0–3 borta mot serieledande HV 71.

Men SSK stod för en mycket stark upphämtning och fick med sig en poäng. Matchen slutade 5–4 till HV efter förlängning.

– Att komma tillbaka så mot serieledarna får vi vara väldigt nöjda med. Nu känns det som att vi börjar på ny kula igen, sade Södertäljes tvåmålsskytt Linus Klasen.

Södertälje hämtade in 0–3 till 3–3 och fick med sig en poäng hem från Jönköping.

Det som först såg ut att bli rena utklassningen blev i stället en helt jämn match.

– Efter 0–3 lyckades vi spela avslappnat. Sista två perioderna var riktigt bra, sade Södertäljes poängkung Linus Klasen.

Att HV fick med sig bonuspoängen tack vare Björn Melins kanon till 5–4 i förlängningen spelade inte så stor roll. Med tanke på mardrömsstarten med 0–2 efter bara tre minuter var oavgjort efter full tid en framgång för Södertälje.

Klasen banans kung

Linus Klasen gjorde två mål och en assist. Hans läckra straff till 3–2 och styrningen till 3–3 var det som fick tillbaka Södertälje i matchen.

– Vi fick en tändning när vi gjorde 1–3 och kände att vi var med i matchen. Sedan var det riktigt skönt att få göra två mål. Lite synd att det inte blev tre poäng förstås, men vi får självklart vara nöjda ändå, sade Klasen.

Södertälje ligger fortfarande sist i serien. Laget är dock bara en poäng bakom elvan Modo, vilket trots allt är en förbättring jämfört med förra säsongen. Då slutade man jumbo med hela elva poängs marginal.

– Den här säsongen har vi varit med riktigt bra i många matcher. Om vi kan höja oss lite till ska det nog kunna bära ända till slutspel.

Bästa säsongen hittills

Linus Klasen är Södertäljes klart bäste poängplockare denna säsong. Han ligger hela tolv poäng före tvåan i Södertäljes interna poängliga.

28 poäng på 27 matcher i seriens jumbolag är ett mycket bra facit.

– Jag är ju en av dem som ska göra poäng i laget, och nu när man har varit med några år måste man verkligen ge allt varje kväll. Det här är min bästa säsong hittills, men man får aldrig bli nöjd, sade Klasen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!