Hockey

Ett nytt Tre Kronor

Av: 

Ha Ab

HOCKEY

Stenhård coachning bakom svensk seger: ”Det kändes skitbra”

SUCCÈFEMMA Förstafemman jublar efter ett av Sverigesmål mot Ryssland.

SUCCÈFEMMA Förstafemman jublar efter ett av Sverigesmål mot Ryssland.

Foto: MAGNUS WENNMAN

Nya Tre Kronor visade upp sig i Globen.

Och spelarna märkte stor skillnad på matchningen av laget:

– Ja, så här hårt har jag aldrig varit med om att ”Bengan” coachat tidigare, säger centern Tony Mårtensson.

Tre Kronor inledde hemmaturneringen LG Games på bästa tänkbara sätt. Det blev 4–3-vinst mot Ryssland, som kom till Stockholm med sex raka vinster i Euro Hockey Tour den här säsongen. 

Bakom segern låg en tydlig rollfördelning, och en stenhård coachning under 60 minuter av förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson.

Tre av fyra i power play

– Vi fick höra av ”Bengan” redan på första träningen i måndags att de två första femmorna skulle ta hand om power play. De två andra skulle ansvara för box play, säger Mårtensson.

Medan Mårtenssons och Johans Davidssons femmor spelade alla power play fick de två övriga femmorna sköta arbetet i numerärt underläge.

Och det gav resultat:

Tre av fyra svenska mål kom i power play, och Mårtensson var helnöjd med den tydliga uppdelningen.

– Ja, det kändes skitbra, även om vi kanske borde ha gjort ännu fler mål. Det är ju i offensiv zon vår kedja är bäst och då är det ju perfekt att få chansen att spela mycket där.

Prickfritt box play

Dessutom var Tre Kronors spel i box play i det närmaste prickfritt.

Inte ens när Ryssland fick chansen i spel fem mot tre i nästa två minuter i slutet av matchen lyckades laget få in pucken.

Bengt-Åke Gustafsson höll med om att det var en tuffare matchning än tidigare, men var ändå inte helt nöjd med utfallet.

– Nja, eftersom ryssarna drog på sig så många utvisningar blev det lite för ojämn belastning på laget. Våra två pp-block fick spela för mycket och det märktes att vi inte riktigt orkade hela matchen, säger Gustafsson.

”Fått mycket skit”

Men Tre Kronor lyckades hålla undan. Och sett över tre perioder var Sverige det klart bättre laget.

– Vi har fått mycket skit senaste tiden och ville verkligen visa att vi kan spela hockey och vinna matcher. Visst har det mesta varit riktat mot ”Bengan”, men vi spelare har också tagit åt oss, säger Mårtensson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!