Hockey

”Vad fan håller vi på med..?”

Av: 

Tomas Ros

HOCKEY

Mer kaos – Bengt-Åke vet inte hur VM spelas

MANNHEIM. Tre Kronors VM har börjat i ett mindre kaos.

Avhopp från laget, informationsmissar i Tre Kronor-ledningen och nära ett superfiasko mot Frankrike.

Och i går kväll visste inte Tre Kronor hur slutspelet är upplagt.

FÖRVIRRAT Sverige höll på att tappa en 3–0 ledning mot Frankrike i går. Men även utanför isen är det förvirrat – på flera områden.
FÖRVIRRAT Sverige höll på att tappa en 3–0 ledning mot Frankrike i går. Men även utanför isen är det förvirrat – på flera områden.

Det var riktigt nära ett svenskt fiasko i går kväll mot Frankrike. Tre Kronor ledde med 3–0, men tappade till 3–2 och i slutskedet tog fransoserna ut målvakten och tryckte på mot Jacob Markström.

Frustrationen och irritationen var stor i båset och det fick förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson att vråla rakt ut: ”Vad fan håller vi på med?” rapporterade TV6.

Men Tre Kronor vann till slut och nu är man klart för nästa gruppspel och nu börjar även planläggningen för slutspelet så smått.

Fel av förbundskaptenen

Av någon konstig anledning vet dock inte Tre Kronor hur slutspelet går till. Efter fiasko-matchen i går redogör Bengt-Åke Gustafsson för upplägget inför nästa veckas kvartsfinaler och han ger en felaktig bild.

– Ja, vi spelar vår kvartsfinal i Mannheim och möter en motståndare från vår grupp. Man ”crossar” inte längre i kvartsfinal-spelet, det är en nyhet i år. Vi möter Tjeckien i nästa match och kan alltså möta dem i kvarten också. Lite konstigt, säger Bengt-Åke Gustafsson.

Men Gustafsson har fel och kan alltså inte upplägget på VM.

Dålig kommunikation

Tre Kronor planerar alltså för en kvartsfinal i Mannheim, trots att den kan spelas i Köln, och planerar möta ett lag i kvartsfinalen som Tre Kronor omöjligtvis kan få spela mot.

Szymon Szemberg, kommunikationsdirektör på Internationella Ishockeyförbundet, IIHF, bekräftar att Tre Kronor har fel information om slutspelet.

– Jag vet inte varför de har fel, säger han.

Tre Kronor har tidigare kritiserats för att ha dålig kommunikation mellan ledare och spelare.

NHL-proffset Niclas Bergfors valde att lämna laget i lördags efter att han inte kommit med i truppen. Och i går satt Detroit-spelaren Jonathan Ericsson på läktaren ovetande varför han inte fick spela.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!