Nobbar NHL – och Timrå

HOCKEY

Ridderwall blir Dif:s förstemålvakt

När Gustaf Wesslau tog över platsen mellan stolparna i slutspelet började Stefan Ridderwall att söka efter en ny klubbadress.

22-åringen hade ett konkret förslag från Timrå och förhandlade med NHL-klubben New York Islanders.

– Men då stack Wesslau och då kommer Djurgården alltid först, säger Ridderwall, som nu förlänger med Djurgården, till Sportbladet.

Gustaf Wesslau försvinner till Columbus men Stefan Ridderwall blir Djurgården trogen. 22-åringen skrev i dagarna på ett nytt ettårskontrakt.

Men det var väldigt nära att stockholmarna förlorade målvaktstalangen. Ridderwall imponerade stort under årets grundsäsong men fick sedan vakta båsdörren när Djurgården tog silver i slutspelet.

– Det blev det lite komplicerat när Wesslau var så bra slutspelet och då började jag titta mig omkring. Men klubben sade att ”när Wesslau sticker är du den vi litar på som förstemålvakt”, säger Ridderwall.

Väldigt nära Timrå

22-åringen satt med ett konkret kontraktsförslag från Timrå framför sig och förhandlade med NHL-klubben New York Islanders när Wesslau bestämde sig för att lämna. Så nära var det att även Ridderwall försvann.

– Timrå hade ett konkret förslag och det var intressant. Men tyvärr för den dealen kom Djurgården in när Wesslau stack. Vi förhandlade även med Islanders men både magkänslan och förnuftet sade att det var bäst att stanna ett år till och utvecklas.

ARTIKELN HANDLAR OM