Lappen som får Ö-vik att hoppas

HOCKEY

Modo glömde sin plan på pizzeria – ska Foppa spela?

Foto: Challes Masterplan? Modo har på kort tid värvat Lubos Bartecko, Ladislav Nagy, Anders Eriksson och Hannu Pikkarainen. Peter Forsberg kan vara på ingång. Är det så här som stjärnbygget är tänkt att formeras? Lappen på bilden är baserad på den lapp som hittades på restaurang Mamma Mia i Örnsköldsvik.

En upphittad lapp på en pizzeria är den stora snackisen i Örnsköldsvik. Ska Foppa göra comeback och bilda kedja med Byron Ritchie och Anton Hedman?

– Det vore jäkligt kul att lira med Foppa, säger Hedman.

Mystiken kring Peter Forsberg tätnar. Efter att sakta men säkert tagit skär för skär mot en comeback så kommer ryktet som ger spekulationerna ny fart.

”Vore häftigt”

Uppgifter skvallrar om att när Modotränaren Challe Berglund med sällskap lämnade restaurang Mamma Mia i Örnsköldsvik lämnades det även (av misstag?) kvar en skrynklig lapp där olika femmor var nedklottrade.

Mest anmärkningsvärt: Peter Forsberg var uppsatt i samma kedja som Byron Ritchie och Anton Hedman.

– Jag lirade med Foppa och Svartvadet under en träning på försäsongen. Men jag har inte fått några indikationer på att vi ska spela ihop nu, säger Anton Hedman.

– Men om Foppa bestämmer sig för att spela, och Challe bestämmer sig för att sätta mig i samma kedja, så blir jag jätteglad. Det vore hur häftigt som helst.

Kryptiskt svar

Kedjan är dock en omöjlighet till annandagens match mot AIK eftersom Hedman är avstängd.

– Modo hade inte registrerat Peter Forsberg när jag gick från jobbet, men deras anmälan kan ju ha kommit in senare, säger Tibor Gregor på Svenska ishockeyförbundet.

När Sportbladet konfronterar Challe Berglund med uppgifterna ger han ett kryptiskt svar via sms:

– Det var tänkt så, men Hedman är avstängd så det sprack...

Modofansen får vänta på julklappen ett tag till.

ARTIKELN HANDLAR OM