Bjurman: Nu tror jag att de tvingar fram en sjunde match

HOCKEY

”Inte tusan kan väl ett så stolt lag torska tre slutspelsmatcher i rad på hemmaplan?”

NEW YORK. Titta, Canucks pratade inte bara strunt.

De HAR lärt sig något av fjolårets bakslag.

Nu tror jag att de tvingar fram en sjunde match mot Chicago – och då kan vad som helst hända.

Foto: Kevin Bieksa och Daniel Sedin.

Efter de två raka förlusterna hemma i GM Place kändes det som rena löjan, Canucks-spelarnas prat om att de lärt sig så mycket av fjolårets playoff-serie mot Chicago och inte skulle begå samma misstag igen.

De befann sig då i exakt samma situation som förra våren – av exakt samma anledning

Men i nattens uppgörelse i ett United Center som hade rustat för avancemangsparty visade de faktiskt att de låg någonting i de uppgifterna.

Skarpa i avsluten

Ja, ungdomarna i Blackhawks var lite väl självsäkra efter sina tre raka segrar och underlät att utföra det smutsiga grovgörat, men samtidigt gjorde Canucks allt rätt.

De var – äntligen –disciplinerade, de hade tålamod, de höll i ihop sitt lag i numerära underlägen och de var skarpa i avslutningarna.

Dessutom visade målvaktsstjärnan Roberto Luongo att han är en ledare att hålla i handen när the going gets riktigt tough.

Kanske fick de en extra energi-boost av Mats Sundin, på plats i United Center för att visa de forna lagkamraterna sitt stöd.

Eller så förklarade Mikael Samuelsson – uppfostrad i framgångsfabriken i Detroit – hur man beter sig i den här sortens utsatta lägen.

Tre torsk i rad hemma?

Hur som helst lyckades de med sin övertygande 4-1-seger gjuta nytt liv i en serie hela världen såg som avgjord och klar.

Nu är jag nästan säker på att de vinner även matchen i morgon natt, för inte tusan kan väl ett så stolt lag torska tre slutspelsmatcher i rad på hemmaplan?

I så fall väntar ett direkt avgörande ”Game 7”-drama i Chicago på torsdags och då känns det som att precis vad som helst kan hända.

Ännu finns ett hoppet om en blågul Stanley Cup-vår...

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL