Så startar det svenska laget

HOCKEY

"Killarna är utrustade"

Sverige fick låna in utrustning för att i dag äntligen få genomföra en riktig isträning.

– Alla killar är utrustade nu, säger Roger Rönnberg.

Nu är det också bestämt hur laget inledningsvis formerar sig – ett lag där förbundskaptenen vill att alla fyra kedjor ska vara jobbiga möta, samtidigt som man har ett ansvar offensivt.

Småkronornas uppladdning har störts av att man inte fick med sig sin utrustning till Kanada. Troligtvis lämnades grejerna kvar i München där laget mellanlandade.

– Det besked vi fick i går var att grejerna skulle komma i dag strax innan matchen och vi har inte hört något annat. Men det är en bonus om de dyker upp, säger förbundskapten Roger Rönnberg med ett par timmar kvar till matchstart.

"Känns bra för de flesta"

När laget tränade i går kunde bara omkring hälften av laget gå på is, medan övriga fystränade. De som inte hade fått sin utrustning var dock till en sportbutik och provade ut nya grejer som man lånade in för att kunna genomföra dagens träningspass.

Dessa grejer kan man också använda sig av om det skulle visa sig att man inte får sin egna utrustning i dag.

– Alla killar är utrustade. För de flesta killarna tycker de att det känns bra även om det inte riktigt är som grejerna de har kört med i höst. Men samtidigt är det fulltidsproffs det här och de har en fantastisk mentalitet, det kommer inte att komma några bortförklaringar kring utrustningen.

Lehner förstemålvakt

Samtidigt meddelar Rönnberg laguppställningen småkronorna matchar i kväll – en första fingervisning på hur formationerna kommer se ut under junior-VM.

– Det är en plan vi har gjort att testa inför turneringen, att se hur kedjorna går ihop, säger Rönnberg.

– Laget är byggt för att kunna gå på fyra kedjor där alla ska vara grymt jobbiga att möta med en hård forechecking, men även kunna skapa chanser offensivt. Alla har ett ansvar – även att skapa framåt.

Robin Lehner, som anslöt till laget i helgen, har gjort två träningar med laget och startar som förstemålvakt.

ARTIKELN HANDLAR OM