Södertälje slog Brynäs som vanligt

HOCKEY

Drömmotståndet: Brynäs. Södertälje knäckte Gävlelaget för tredje gången på lika många försök den här säsongen – och är det enda lag som inte Brynäs har tagit poäng av.

– De har blivit offensivare i år, det trivs vi med, säger Linus Videll efter 4–3 i Gävle.

Redan på försäsongen lade Södertälje grunden till det som gjort att laget har blivit ett riktigt Brynässpöke. Under ett träningsläger på Gotland slog Södertälje, som i och med segern lämnade över sistaplatsen till Modo – Gävlelaget med 4–2. Och hittade sannerligen receptet på hur man ska gå till väga.

Hemma i Södertälje krossade sedan SSK Brynäs med 7–2 och kämpade sig till en 3–2-seger på bortaplan.

Nu var SSK tillbaka i favoritarenan och knäckte samma lag – igen.

– Vi är riktigt bra i de två första perioderna, men faller tillbaka lite i den tredje. Visserligen har Brynäs väldigt mycket puck då, men det såg nog farligare ut än vad det var. Det kändes som att vi hade kontroll hela tiden, säger Linus Videll, som sent i andra perioden satte målet som skulle visa sig bli det matchavgörande när han framspelad Robert Carlsson sköt 4–3 bakom en bortspelad Thomas Greiss i Brynäsmålet.

Men Videll i all ära. Hjälterollen var ändå vikt åt hans framspelare. Robert Carlsson var inblandad i tre av lagets fyra mål och var isens kung.

Först agerade han framspelare till Södertäljes 1–1-kvittering i första perioden och prickade själv in 3–2 i upptakten av mittperioden.

– Ett så viktigt mål redan i det första bytet i den andra perioden... då är det enkelt att spela sedan. Med lite bättre självförtroende, säger Carlsson, och avslöjar hemligheten bakom succén: stenhård julträning.

När serien gick in i uppehållet körde Södertälje tre pass om dagen första veckan (två ispass och ett fyspass).

– Det har varit en kick för hela laget, inte bara för mig. Vi har tränat riktigt bra och behövde det. Sedan blev det lite lugnare under jul där vi kunde vila skallen ett tag. Det känns som en nystart det här, säger den 33-årige forwarden.

Men han tror snarare på tillfälligheter än att Brynäs är någon slags drömmotståndare.

– De är jäkligt puckskickliga. Men vi har lyckats vara väldigt kompakta när vi har mött dem. Visst har man koll på motståndarnas ömma punkter, men det gäller ju alla lag, inte bara Brynäs.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM