”Hade offrat mitt ben”

HOCKEY

Extatisk Ölvestad hyllar fansen efter segern: ”Vi kunde bara inte förlora”

1 av 2 | Foto: publikfest Efter att supporterklubben Järnkaminerna gjort en storsatsning inför gårdagens match fylldes Hovet till sista plats. Och med det sporrades Djurgårdsspelarna till en kämpaseger.

2000 fans bar fram Djurgården till seger på Hovet.

Efter matchen var spelarna lyriska.

– Vi kunde bara inte förlora. Jag hade offrat mitt ben för en seger och för fansen, säger lagkaptenen Jimmie Ölvestad.

Djurgårdens supporterklubb Järnkaminerna hade gjort en storsatsning till den viktiga matchen mot Skellefteå i går.

Fullsatt på Hovet och Djurgårdens klack på kortsidan var enorm och riktigt röststark.

– Vi sa inför matchen att vi skulle gå in och tackla igång fansen. Men den behövdes inte eftersom vi fick snabba mål. Det var otroligt roligt att spela inför fansen, säger Nichlas Falk, veteran i Djurgården.

Markeringsmissar

Skellefteås spelare såg faktiskt något tama och konfunderade ut när matchen började. Djurgården fick två snabba mål och båda kom efter markeringsmissar i Skellefteås zon.

I slutet av matchen tryckte Skellefteå på för reducering. Bland annat tog Skellefteå ut målvakten Dave Stathos när tre minuter återstod. Men Djurgården slet kopiöst och tackade fansen för den extra energin.

– Man blev aldrig trött därute eftersom vi hade fansen i ryggen. Vi var nog väldigt jobbiga att möta eftersom vi var på tårna hela tiden, säger Thomas Johansson.

Den som kanske mest personifierar Djurgården i dag är lagkaptenen Jimmie Ölvestad.

Han hyllade fansen och tackade dem för segern.

– Jag tycker att fansen har slutit upp ok den här säsongen. Man förstår att de inte kan komma varje match, men när de väl kommer, som till den här matchen, får man gåshud direkt.

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM