Modo Hockey

”Ger bort poäng som det bottenlag vi är…”

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

Sågar laget efter ännu en hemmaförlust

Modos svaga hemmaspel håller i sig.

Efter förlusten mot Djurgården sågar Per-Åge Skröder det egna laget.

– Det här är på tok för dåligt, säger han till C More.

18-årige William Nylander har gjort dundersuccé sedan han återvände till svensk hockey efter att ha blivit ratad av Toronto Maple Leafs inför NHL-säsongen.

Och poängen fortsätter att trilla in för ”Lill-Nyllet”. 3,06 in i öppningsperioden mot Djurgården gjorde han sin tolfte poäng på nio matcher genom att sprätta in 1-1 bakom Mikael Tellqvist.

– Det känns bra, alltid kul att göra mål. Jag fick en en bra passning av Skröder (Per-Åge), så det var bara att lägga in den. Det känns som att den här formationen klickar bra, säger han till C More.

Men Nylander var inte den enda stekheta spelaren på isen. För i den vita bortatröjan fanns Marcus Sörensen.

”Växer in i SHL”

22-åringen befäste sin position som ledare i Djurgårdens interna poängliga när han bröt sig loss i ett friläge och tryckte in 2-1, halvvägs in i den andra perioden. Han har nu gjort total 12 poäng (6+6) på 19 matcher.

– Jag har fått en bra start på säsongen, precis som hela laget, växer mer och mer in i SHL. Vi har ett bra lag och det hjälper en individ att spela bra också, säger Sörensen till C More.

Modo låg på för en kvittering i slutet av matchen men precis efter att man tagit ut målvakten Linus Ullmark uppstod ett smärre kaos. Först drog Travis Roche på sig utvisning för hög klubba, och direkt efteråt fick Modo en ny tvåa för för många spelare på isen. Djurgården kunde därmed hålla ut och vinna.

”Kan bli en lång vinter”

Efteråt var Modos Per-Åge Skröder rejält besviken.

– Alldeles för dåligt. Vi fortsätter att ge bort poäng som det bottenlag vi är. Ska vi vara med i slutspelsracet kan vi inte ge bort treor till Djurgården på hemmaplan. All kredd till dem, men vi måste börja hitta vägar att vinna, annars bli det en lång vinter, säger Skröder.

Modo har nu spelat in blygsamma åtta poäng på sina tio hemmamatcher.

FOTNOT: Läs Sportbladets stora dokument ”Klubbkänsla” om Djurgården här! ()

ANNONS

Vad betalar du för din bilförsäkring? Jämför och pressa priset här!

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Modo Hockey