NHL

Äntligen satt den för Hjalmarsson

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Det var över tre månader senast.

Så Niklas Hjalmarssons mål under Chicagos elektriska söndagsmatiné mot Pittsburgh satt rätt bra.

– Jo, till slut blir det frustrerande att aldrig få in pucken fast man har chanser. Så det kändes rätt gott, säger den småländske backen till Sportbladet efter det som till slut blev en straffseger.

Att göra mål är nu inte Niklas Hjalmarssons huvudsyssla.

Chicago Blackhawks har, för att uttrycka milt, andra som utför den uppgiften med ackuratess – medan ”Hammer” ser till att stänga ner den egna zonen och sedan slår den första, öppnande passningen när spelet vänder.

”Händer inte ofta”

Men målet den 27-årige smålänningen stänkte in i början av andra perioden i söndagens matiné i United Center var blott hans andra för säsongen – och det första sedan 9 november.

– Ofta är det nån framme och styr när jag väl får in puckarna på mål, skrockar han när vi talar med honom efter avgörandet.

– Allvarligt, till slut kan det bli lite frustrerande att aldrig få in pucken fast man har chanser. Så det kändes rätt gott att äntligen hänga en kasse.

Den här visade sig vara synnerligen betydelsefull också. Matchen slutade 1-1 – och avgjordes först efter årets mest underhållande straffavgörande.

– Ja, vi satte alla tre straffarna direkt, det händer verkligen inte ofta. Och vilka mål det var. Det Jonathan Toews gjorde...inte många klarar det, fortsätter ”Hammer”.

– Der var överhuvudtaget en stor och viktig seger. Dels är det väldigt tajt i vår konferens, vi måste göra allt för att hålla undan. Dels är det alltid roligt att slå Pittsburgh. Det är ett bra lag vi har stor respekt för.

Tänkbar finaluppställning

Chicago-Pittsburgh är dessutom en högst tänkbar finaluppställning framåt försommaren.

– Det vore något, verkligen. Men först ska vi dit och min känsla är att det blir ett knallhårt slutspel ute i väst. Det är så många som är riktigt bra nu att redan första omgången kommer kännas som en konferensfinal och den som når finalen har verkligen utfört en enorm bedrift, säger målskytten från Russnäs.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Niklas Hjalmarsson

Chicago Blackhawks