Så hedras Aulins avlidne mamma

HOCKEY

Jared Aulin: Jag bär min mamma i hjärtat

1 av 3

Det här mötte Jared Aulin, 32, när han kom till dagens träning

Klubbor och handskar som hedrar hans mamma Patricia som avled i måndags.

– Jag bär redan min mamma i hjärtat, nu bär jag henne på utrustningen också, säger Örebroforwarden

Cancern tog mamma Patricias liv. I måndags somnade hon in efter en sju månader lång kamp. Morgondagens möte med Skellefteå blir Jared Aulins första match för säsongen med Örebro.

Och den första matchen sedan hans mamma dog.

Han kommer till spel med specialdesignade klubbor och handskar.

När Aulin kom till dagens träning hade hans leverantör av utrustning ställt dit både klubbor och handskar med texten ”mom” och hjärtan runt. En hyllning till Patricia, som blev 58 år.

– Det är speciellt. Jag bär min mamma i hjärtat, men nu bär jag henne på min utrustning också. När jag tittar ner ser jag min mamma hela tiden och känner att hon är där med mig, säger Aulin.

”Hon har den bästa platsen i hela arenan”

Att även handskarna var tillägnad hans mamma kom som en överraskning.

– Jag hörde om det i somras, att de planerade något med klubborna, men jag visste inte om att de även skulle trycka på handskarna. Det är inspirerande, rörande och motiverande.

Hans familj har inte kunnat se några av Örebros matcher via tv eller dator i Calgary. Men i morgon kväll räknar Aulin in Patricia som en av åskådarna:

– Ja, det blir första matchen som min mamma får se mig spela på väldigt länge. Hon har inte kunnat se matcherna hemifrån, men nu har hon den bästa platsen i hela arenan (från himlen), säger Aulin som längtar efter att få spela SHL-hockey igen.

– Jag känner mig redo och är i min bästa form någonsin och ser fram mot att spela med Örebro igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Örebro HK