Brynäs-profilen nära bli boss i Karlskrona

HOCKEY

En av huvudkandidaterna att bli sportchef

Han lämnade Brynäs för ett år sedan. Nu är Michael Sundlöv, 49, högaktuell att ta över succélaget Karlskrona.

Sportbladets kan avslöja att han en av huvudkandidaterna till ny sportchef.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Sundlöv.

Foto: Michael Sundlöv.

Förra våren kom det överraskande beskedet att Michael Sundlöv lämnade Brynäs efter tio år som sportchef i klubben. Det senaste året har Sundlöv arbetat som scout för Winnipeg Jets. Och NHL-klubben vill gärna att Sundlöv fortsätter med den arbetsuppgiften:

– Jag har fått ett muntligt avtalsförslag från Winnipeg för två år till, det ska jag ta ställning till den närmsta tiden, säger Sundlöv.

För diskussion

Men det kan också bli så att han återvänder som sportchef i en SHL-klubb. Enligt vad Sportbladet erfar för Sundlöv samtal med Karlskrona, där han är en av huvudkandidaterna till jobbet som sportchef.

Karlskronas klubbchef Rolf Lindberg säger så här:

– Jag kommenterar inga namn. Just nu är det två namn som vi diskuterar med och vi hoppas att allt ska vara klart inom en vecka.

När det kommer till frågor om Karlskronas intresse är Michael Sundlöv fåordig:

– Jag har inga kommentarer till det.

”Saknar adrenalinet”

Generellt då, saknar du jobbet som sportchef?

– Klart det finns saker jag saknar. Att få vara i en grupp och arbeta med ett lag. Också adrenalinet runt matcherna, även om det inte alltid går som man vill. Det har varit en stor del av mitt liv och klart att det finns delar man kan sakna, men det finns även delar jag inte saknar.

Succélaget Karlskrona tog steget nyligen upp i SHL, men har saknat en permanent sportchef sedan Stefan Bengtzén hastigt lämnade klubben i somras. Bengtzén valde då att ta över just Sundlövs jobb i Brynäs.

Nu kan Brynäsprofilen Sundlöv gå motsatt väg och bli Bengtzén efterträdare i Karlskrona.

ARTIKELN HANDLAR OM