Tre Kronor

Sex spelare stoppas från Tre Kronor

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Mårts rasar mot KHL-klubbar

Stoppas av sina klubbar Jimmie Ericsson, Anders Nilsson, Linus Omark, Erik Gustafsson, Andreas Thuresson och Henrik Karlsson.
Stoppas av sina klubbar Jimmie Ericsson, Anders Nilsson, Linus Omark, Erik Gustafsson, Andreas Thuresson och Henrik Karlsson.

Sex KHL-spelare ut och sex SHL-ersättare in.

Återbuden haglar in för Pär Mårts när KHL-klubbarna fortsätter stoppa spelare för Tre Kronor-spel.

– De gör fel, det är hur solklart som helst, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

När Pär Mårts förra veckan tog ut sin trupp till dubbellandskamperna mot Finland så fanns det hela 15 KHL-spelare med.

Nu är de bara nio kvar. I dag kom beskedet att ytterligare sex spelare, Henrik Karlsson, Anders Nilsson, Erik Gustafsson, Linus Omark, Jimmie Ericsson och Andreas Thuresson, inte kommer spela till helgen.

– Det är samma anledning för allihopa, klubbarna släpper inte loss dem, säger Pär Mårts.

"Varit lysande"

Hur känner du för det?

– Klubbarna gör ju fel, det är hur solklart som helst. De sätter press på killarna och det är killarna och Tre Kronor som kommer i kläm.

– Peter Forsberg (förbundets vice ordförande) har jobbat jäkligt hårt med det här. Ryska förbundet och KHL:s organisation tycker också det här är solklart men det är klubbarna som stoppar spelarna.

In som ersättare kallar Pär Mårts nu målvakterna Oscar Alsenfelt och Markus Svensson, backen Niclas Burström samt forwards Martin Johansson, Robert Rosén och Oskar Sundqvist.

– När det gäller Martin och Robert så tycker jag de varit lysande i SHL den sista tiden. Oskar Sundqvist är mer en coming man som växt in i det här. Skellefteå är så pass bra att då ska han få vara med, säger Mårts.

Nobbar Ullmark

Örebros formstarke forward Martin Johansson var ute och åkte pulka när Mårts hörde av sig:

– Jag fick ett sms när jag var ute och åkte pulka som jag såg när jag kom in. Men är kul, jättekul, jag var förvånad i och med att truppen redan var uttagen, säger han till Örebros hemsida.

När det gäller målvakterna så valde förbundskaptenen alltså bort Linus Ullmark:

– Markus är ju debutant, men jag tycker att det är de här två som lyser lite grann. Linus vet vi vad han kan, det har inte varit tur. Men det känns som han ska försöka hitta rätt med Modo först, säger Mårts.

Mitt bland alla återbud finns dock en ljusglimt, rakt emot alla tidigare rapporter så ser både Patrik Hersley och David Ullström ut att komma loss från Sibir Novosibirsk. Båda finns med i den reviderade truppen.

Fotnot: Matcherna mot Finland spelas fredag 6:e och 8:e februari i Västerås respektive Stockholm.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor