Melin om sista slutspelet i LHC: ”Jag brinner ännu mer nu”

Foto: Efter sex säsonger gör Roger Melin nu sitt sista slutspel med Linköping.
HOCKEY

Sista resan med gänget.

Och Roger Melin, 58, är på guldjakt.

– Jag tror det blir lite extra och klart vi kommer spela för honom, säger forwarden Johannes Salmonsson.

Roger Melin är inne på sin andra treårssejour med Linköping och efter den här säsongen är det slut. LHC-tränaren lämnar klubben efter slutspelet.

Totalt sex säsonger och många framgångar, men aldrig något SM-guld. Och möjligheten att få avsluta med ett guld har varit en stor drivkraft hela säsongen.

– Ja, jag brinner ännu mer nu än tidigare, så är det faktiskt. Linköping är den klubb jag har varit längst i. Klart jag känner att jag verkligen vilja avsluta med något bra. Dessutom har vi ett lag som kan klara av det.

”Det blir känslosamt”

Melin hoppas att sista resan med gänget ska ge laget extra kraft i slutspelet.

– Jag hoppas vi kan göra något riktigt riktigt bra av det. Det blir känslosamt och jag hoppas och tror att det blir något värdefullt och positivt. Sedan är det inte bara jag som försvinner utan det kan säkert bli flera av spelarna också.

Hur ser du på det här laget jämfört med dina tidigare år?

– Tycker vi har det bästa laget under min senaste sejour. Ett riktigt bra hockeylag och när vi får ut max av alla spelare är vi riktigt bra.

Oklara släktskap...

Johannes Salmonsson har spelat under Roger Melin de fem senaste säsongerna. Först i AIK och nu i Linköping.

– Grabbarna i laget brukar håna mig och säga att han är min farsa, men jag tycker han har spelat mig för lite för att bli kallad min farsa… Nej, men klart vi kommer spela för honom, och för alla i laget. Vi har ju Mange (Johansson) också som kanske gör sin sista säsong.

Backen Jonas Junland är inne på samma linje:

– Det vore kul för Roger att få avsluta med ett guld efter alla år här. Samtidigt spelar vi för hela laget, inte Roger i sig.

Junland ser fram mot en het och tuff matchserie mot HV 71:

– Gäller att hålla huvudet kallt, provocera lite, men inte låta oss provoceras. Vi ska spela tufft och hårt men inte mer än så. Vi vill inte bli igenkända som några clowner.

ARTIKELN HANDLAR OM