Efter klockskandalen – regelboken ändras

Publicerad:
Uppdaterad:

Tävlingschefen till sportbladet.se: Kan det bli tydligare ska det bli det

Efter klockskandalen i Frölundaborg tvingas Svenska ishockeyförbundet nu att ändra i regelboken.

– Jag har pratat med Loob två gånger i dag och han har bett om ett förtydligande. Det kommer vi också att skriva dit , säger tävlingschefen Lars G. Karlsson till sportbladet.se.

Dagen efter den sjätte kvartsfinalen mellan Frölunda och Färjestad handlar allt efternack om fem sekunder av kaos och ett mål som försvann.

Färjestad hoppades sent i natt att matchen skulle spelas om, eller att resultatet ogiltigförklaras.

– Det är klart, skulle man strida ända in och det ska man väl egentligen göra en sån här gång så är det klart att man hoppas att det är så, sa Loob i en tv-intervju med klubbens egen hemsida sent i går.

Loob hoppades på omspel

I dag krävde han svar av förbundet.

– Om Färjestads supportrar har haft sådana förhoppningar kan jag direkt säga att matchen är avslutad och det resultatet står sig. Punkt, säger Lars G. Karlsson.

Färjestad hade starka åsikter om det bortdömda målet och agerandet i matchens slutsekunder.

– Jag har förståelse för deras besvikelse och det är givetvis jättetråkigt att tekniken ställer till det på det här sätter, men jag har pratat med alla inblandade på plats i Frölundaborg och domarteamet har agerat helt rätt.

– En slutsignal är att likställas med att spelet är avblåst, helt enligt regelboken. Och sedan har domaren det sista ordet om det uppstår en tvist beträffande tiden och nu ansåg Thomas att det var några sekunder kvar efter det att signalen gått.

En ändring på gång

Lars. G Karlsson avslöjar dock att regelboken kommer att ändras efter skandalen i Göteborg.

– Exakt vilka textrader som ska in och var i regelboken ber jag att få återkomma till, men kan det bli tydligare så ska det förstås bli det.

Håkan Loob försöker nu lägga kaoset bakom sig – laget måste ladda om inför den sjunde och helt avgörande kvartsfinalen.

– Nu är det bara den matchen som gäller och jag är inte det minsta orolig att det här saken kommer att störa spelarna. Det är överstökat nu och biljetterna till matchen försvann hur fort som helst. Så räkna med att det blir tryck i Karlstad, säger han till TT.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN