Winnipeg slog ut Minnesota

avPer Bjurman

HOCKEY

WASHINGTON. I natt utbröt tidernas fest i Winnipeg – och den lär fortfarande pågå.

Jets krossade krossade Minnesota i den femte matchen i MTS Bell Place och är därmed vidare i Stanley Cup-slutspelet – för första gången någonsin.

– Jag började tvivla på vi någonsin skulle klara av att vinna en playoff-serie så det här känns väldigt speciellt, säger veteranen Bryan Little efter den avslutande 5-0-knocken.

Jo, det ursprungliga Winnipeg Jets som spelade i NHL mellan 1979 och 1996 gick långt i slutspelet några gånger – men den organisation som bildades som Atlanta Thrashers 1999 och flyttade till Winnipeg och blev Jets 2011 hade inte ens vunnit en match i Stanley Cup innan årets serie mot Minnesota Wild.

Men efter nattens 5-0-kross hemma i MTS Bell Place har de alltså tagit sig till omgång två.

Bryan Little, som tillhört klubben i elva år och fick nöjet att kröna denna största kväll i karriären med ett mål, är nästan lika glad som fansen som ställde till med århundradets fest i centrala Winnipeg efter slutsignalen.

– Jag började tvivla på vi någonsin skulle klara av att vinna en playoff-serie så det här känns väldigt speciellt, säger han till klubbens hemsida.

1 av 4 | Foto: James Carey Lauder / X02835

4–0 efter första perioden

I matchen i natt var det dock aldrig något snack om vem som skulle vinna. Redan efter en halvminut prickade Jacob Trouba in 1-0 och innan inledningsperioden var över stod det 4-0.

– När man har chansen att slå ut motståndarna ska man försöka hoppa på dem direkt och det gjorde vi verkligen, säger lagkaptenen Blake Wheeler.

– Jag är stolt över vad vi åstadkommit, särskilt mot ett så bra lag som Minnesota, men vi har ingen tid att sitta och gotta oss åt det nu. Vi får fira en halvtimme här i omklädningsrummet, sedan är det dags att börja fokusera på nästa omgång.
I den får Jets gå upp mot antingen Nashville eller Colorado.

Svenskar aktuella för VM?

I och med Minnesotas uttåg finns backen Jonas Brodin och forwarden Joel Eriksson Ek till förfogande för Rickard Grönborgs Tre Kronor.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL