Klefbom nöjd efter Edmontons första seger

avPer Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Äntligen fick Edmonton Oilers sätta ett streck i NHL-tabellens vinstkolumn.

Nu blir det åka av, tror värmländske backen Oscar Klefbom.

– Ja, nu kör vi. Det känns direkt att vi fått en fin energiboost av det här, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern.

De förlorade som bekant premiären mot New Jersey i Göteborg och följde upp med ytterligare ett nederlag mot Boston i torsdags.

Så trots att säsongen inte ens hunnit pågå två veckor ännu var det ganska avsevärd press på Edmonton Oilers inför lördagens matiné mot New York Rangers på Manhattan.

– Absolut, så blir det direkt. Särskilt som vi vet hur viktig starten på grundserien är, säger Oscar Klefbom när han står och eftersvettas i omklädningsrummet.

– För två år sedan hade vi en kanonstart och red sedan på den vågen hela vägen till slutspel. Förra året hade vi istället en värdelös start och kom liksom aldrig ur den. Så det var grymt att vinna här idag.

Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

McDavid avgjorde

Ja, för så blev det. Oilers säkrade äntligen säsongens första seger på Garden – och det var förstås Connor McDavid som avgjorde i ett powerplay i tredje perioden.

– Vi spelade riktigt bra, fortsätter ”Kleffy”.

– Vi har inte gjort så mycket mål ännu, men vi var grymma defensivt i den här matchen och släppte inte till mycket alls. Sedan var vi effektiva i powerplay. Det kommer vara en nyckel för oss under fortsättningen av säsongen.

Svenskens bästa match hittills

Och den – fortsättningen av säsongen – ser den 25-årige värmlänningen ljust på efter triumfen i New York.

–  Ja, nu kör vi. Det känns direkt att vi fått en fin energiboost av det här. Jag tror definitivt vi kan ta oss till playoff igen.

Mika Zibanejad gjorde sin bästa match för säsongen för hemmalaget, prickade in tröstmålet och hade också ett par rungande skott i stolpen.

– Men det är synd att det slutade som det gjorde. Jag tyckte vi kom ut väldigt bra, men sedan slog vi av på takten och blev för passiva, säger han.

LISTA: NHL-lagen som vunnit flest Stanley Cups 00:34
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM