Han borde åka till OS - i simhopp

HOCKEY

Peter Forsberg hånas på nätet av hockeyfans

1 av 2 | Foto: Peter Forsberg är hyllad i Colorado, men bland övriga fans i NHL är han inte lika populär. Och såväl motståndare på isen som andra lags fans gör allt för att få honom ur balans.

Iklädd baddräkt och ishockeyhjälm.

Så här hånas Peter Forsberg på internet för sina påstådda filmningar.

- Han borde åka till OS - i simhopp, säger Edmontons coach Ron Low.

I Colorado är han älskad för sitt briljanta spel. Bland fans till övriga NHL-lag är han hatad. Och de drar sig inte för att få honom ur balans - både på arenan och på internet.

På en nätsajt hånas flera av Colorados spelare och utmålas som ett gäng fuskare. Framsidan pryds av ett fotomontage där Foppas ansikte sitter på en simhoppare. Rubriken lyder: "FLOPPA!". Ett annat föreställer Foppa på isen - men hans ben är utbytta mot ett par kvinnliga med högklackade skor.

"Forsbergs största inverkan på NHL har varit i dykning. Om storhet i hockey mättes i hur långt man slängde sig genom luften för att få till ett power play, så skulle nummer 21 omedelbart dras tillbaka i hela NHL" skriver upphovsmannen på sidan.

På flera andra forum på internet förklarar folk sitt avsky mot Foppa och påstår att han filmar. Och när han kommer till bortamatcher hånas han skoningslöst - både för att filma och för att spela fult.

Alla vill störa honom

Efter en match mot Edmonton nyligen försökte alla få honom ur balans. Todd Marchant slashade Forsberg så att han fick åka med uppenbart svåra smärtor mot båset. Men Edmontons coach Ron Law var trots det hård mot den svenske stjärnan efteråt:

- Jag säger bara en sak. Jag tycker att de borde hitta en 10-meterssvikt åt Forsberg så som han dök på isen i dag. Jag menar allvar, han borde åka till OS i simhopp.

Peter Forsberg är själv medveten om taktiken som många lag och fans använder mot honom.

- Det är bara att arbeta sig igenom det. Du kan inte ge igen och ta några dumma utvisningar, sade han efter matchen mot Edmonton.

Foppa ligger på topp-tio i poängligan trots att han missat en del matcher på grund av småskador.

Michael Poromaa

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL