”Känns rörigt igen i Leksand”

Mikael Tellqvist är lite fundersam till Leksands senaste satsning för att nå SHL

avHans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYR ÅN

Det blir en hel del snack om målvakter och OS i senaste avsnittet av Hockeystudions podd.

Ämnena vävs också samman när förre stormålvakten Mikael Tellqvist berättar hur han tycker att Tre Kronor ska matcha sina tre målvakter i turneringen. 

Dessutom analyseras om Leksands värvningar av tyska landslagsduon Marcel Müller och Daniel Pietta är draget som tar klubben tillbaka till SHL.

– De två kan åka hit och känna att ”fan, det här är semester”. Det känns rörigt igen i Leksand, säger Mikael Tellqvist. 

Det har varit målvaktskris lite här och var den senaste tiden bland SHL-klubbarna. Just målvaktsspelet blir än mer viktigt. Många klubbar, inte minst botten av SHL och toppen av allsvenskan, har förstärkt laget på sistone, men ingen har värvat en målvakt. 

Nu ger Mikael Tellqvist sina tips vilka lag som behöver förstärka sin målvaktssida för att få ett lyckligt slut på säsongen: 

– De självklara är Örebro och Karlskrona. I Örebros fall tycker jag de borde satsa på samma som Rögle med två förstamålvakter.

Men det hetaste kommande veckorna är OS-turneringen i Sydkorea som för Sveriges del inleds nästa torsdag med match mot Norge.

”Det är öppnare än tidigare”

Hur Tre Kronor formerar sin målvaktssida är en av frågorna som blir extra intressant framöver. 

Vem av Viktor Fasth, Jhonas Enroth och Magnus Hellberg blir lagets förstemålvakt?

– Fasth har varit snackisen hela året, men det har blivit jämnare mellan målvakterna. Det är öppnare på målvaktssidan än vad det var tidigare, säger Tellqvist. 

I Hockeyallsvenskan har Leksand förstärkt rejält på sistone, senaste spelarna in är tyska landslagsduon Marcell Müller och Daniel Pietta. Därmed har Leksand på kort tid plockat in fyra utländska spelare med förhoppningen att ta steget tillbaka till SHL. 

– Det är viktigt att ha importspelare som verkligen tror på det. Klart man brinner för klubben, men inte på samma sätt som om man är från byn eller är svensk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM