Målvaktskarusellen

HOCKEY

Sex Timrå-keeprar under säsongen: ”Inte optimalt”

Gävle. Fem olika målvakter har vaktat Timrås mål. En målvaktskarusell som kan vara skillnaden mellan ett slutspel och ett kval.

– Det är ingen optimal situation, säger Timrås målvaktstränare Mika Tarvainen.

I går släppte JVM-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel in tre puckar bakom sig på fem skott innan han togs av banan. Därefter fick matchotränade Magnus Åkerlund komma in och släppa in ytterligare tre mål. Mika Tarvainen får ta fingrarna till hjälp när Sportbladet ber honom räkna upp målvakterna i Timrå.

”Alldeles för dålig”

– Magnus Åkerlund och Juha Pitkämäki var ju tänkta som vårt målvaktspar från början. Sen fick vi skador på båda och därefter kom Aleksis Ahlqvist och Gustav Lindvall in innan vi värvade Fredrik Pettersson-Wentzel efter JVM. Det är fem, och så har vi Rickard Steijner som varit ombytt utan att få stå i någon match, så honom kan vi inte räkna med tycker jag, säger Mika Tarvainen.

Sex olika målvakter har alltså åkt in och ut i laget och skapat oro i slutspeljagande Timrå som nu bara har två poäng ner till kvalplatsen.

– Jag var alldeles för dålig mot Brynäs, det kändes inte alls bra även om jag inte fick någon vidare hjälp. Det är klart att det är press på oss målvakter, men det är det väl alltid, säger Fredrik Pettersson-Wentzel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK