Hedberg hjälte efter straffar i natt igen

HOCKEY

”The Moose” till Sportbladet: ”Det känns riktigt bra nu”

Foto: Johan Hedberg tittar på när pucken glider utanför på Patric Hörnqvists avslut.

NEW YORK. För andra matchen i rad blev Johan Hedberg matchhjälte åt sitt New Jersey i natt.

– Det känns bra just nu, men framförallt var det här en karaktärsseger för laget, säger ”The Moose” till Sportbladet efter att med tre straffräddningar ha burit Devils till 3-2-seger borta mot Nashville.

Med Martin Brodeur alltjämt skadad i en axel fick alltså Johan Hedberg förtroendet i Devils-kassen i natt igen, i lagets första bortamatch.

Och liksom mot Los Angeles Kings i torsdags natt visade veteranen från Leksand återigen att han är en straffkung.

Först stoppade han Sergej Kostitsyn under en straff Nashville fick sig tilldömd redan i första perioden – sedan spikade han igen under själva straffavgörandet.

”Kommit bra in i rytmen”

– Det är förstås roligt att få vara med och vinna och jag tycker det känns riktigt bra nu. Men jag har också fått spela mycket här i inledningen och kommit bra in i rytmen, säger ”The Moose” på telefon från Tennesse.

Annars såg det ut som att det plötsligen rätt heta New Jersey-laget skulle få lämna södern tomhänt. Nashville hade ledningen med 2-0 när tredje perioden började.

– Men vi var bättre laget hela matchen. Det var bara det att Pekka Rinne spelade helt sjukt i deras mål, säger Hedberg.

– Såna gånger är det lätt att förlora geisten, men vi fortsatte köra och tog till slut en riktig karaktärsseger.

”Tedenbys passning var helt grym”

Ja, först reducerade Ilia Kovaltjuk på passning från Henrik Tallinder i början av slutakten och i mitten av densamma kvitterade David Clarkson, assisterad av Mattias Tedenby.

– Och Tedenbys passning var helt grym, berömmer Johan Hedberg.

Nashville-coachen hade återigen satt svenska duon Mattias Ekholm och Niclas Bergfors på läktaren, men efter den här tunga förlusten lär de snart få chansen igen.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL