Ducks stjärnor vaknade till liv

HOCKEY

Besegrade Blues – trots mål av Berglund & Steen

Patrik Berglund och Alexander Steen nätade för St Louis – igen.

Men det hjälpte föga när Anaheims stjärnor vaknade upp efter sommardvalan och körde över Blues i slutperioden.

– Vi visste att det skulle lossna till slut, säger Corey Perry efter 4–2-segern.

Nattens enda NHL-batalj handlade mest om en viss Corey Perry – såväl före, under som efter matchen.

Förra säsongens MVP, Anaheims stjärna nådde drömgränsen 50 mål, hyllades hemma i Honda Center inför nedsläpp – och när spelet väl drog igång var han en av matchens verkliga förgrundsfigurer.

Förstakedjan med just Perry, Ryan Getzlaf och Bobby Ryan hade inte gjort en enda poäng på de tre inledande omgångarna, men mot St Louis Blues lossnade det. För alla tre.

Tre mål på fem minuter

Corey Perry satte 3–1 i inledningen av den tredje perioden, vilket var ett av tre mål inom loppet av drygt fem minuter.

Bobby Ryan hade gett Anaheim ledningen tidigt i matchen – och när han satte 4–1 kort efter Perrys balja mattades gästande Blues, vars svenskar annars hade en lyckad kväll.

Patrik Berglund kvitterade till 1–1 i mittronden och Alexander Steen, som har gjort poäng i samtliga fem matcher hittills, reducerade till slutresultatet 4–2 halvvägs in i den tredje perioden.

”Ändå haft kul på isen...”

Men närmare än så kom alltså inte St Louis, som fick ge vika för Anaheims – nyvaknade – stjärnor.

– Oerhört skönt. Vi har pratat om det efter de senaste matcherna, att vi inte fått det att stämma. Men vi har haft våra chanser. Vi har inte tappat självförtroendet. Vi har haft kul på isen och det är det som är det viktigaste – och i kväll lossande det, säger Corey Perry, och passar samtidigt på att tacka motståndarna (!) för hyllningarna inför matchen.

– Jag fick många slag på benskydden inför nedsläpp och det kändes bra – särskilt som de kom från många i motståndarlaget. Det var en speciell kväll för mig.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL