”Tacklingarna mot huvudet måste bort”

HOCKEY

JÖNKÖPING. Efter senaste matchen mot AIK klev Per Ledin av med minnesluckor och en hjärnskakning.

I går tog 33-åringen revansch.

– Jag ville förmedla känslan att det inte spelar någon roll hur många tjuvsmällar jag får, jag reser mig och kör vidare, säger Ledin, som gjorde 1–0 redan efter 14 sekunder.

Foto: HV:s Per Ledin slog till efter 14 sekunder mot AIK.

De flesta HV-spelare har positiva minnen från den senaste matchen mot AIK (seger 8–7 efter straffar), men inte Per Ledin. Han tacklades då medvetslös av Tobias Viklund.

– Jag minns inget från passningen eller smällen, det fattas ungefär 20 sekunder. Jag vaknade till när jag ställde mig upp på alla fyra, men jag minns inte hur jag fick mig upp, säger Ledin, som fick hjärnskakning och beordrades vila.

”Fått mig tänka till”

– Jag hade problem med nacken och huvudet kändes som det skulle explodera. Man vill bara ha lugn och ro. Jag försökte säga att man

inte får dammsuga när man har hjärnskakning, men det funkade inte, säger han och skrattar.

När samtalet glider in på det ökade antalet hjärnskakningar i elitserien blir han genast allvarlig.

– Jag har själv delat ut en och annan smäll. Jag blev avstängd efter tacklingen på Majesky förra året och det har fått mig att tänka till. Även om han är två meter lång kan jag inte tackla honom om han inte ser mig, säger Ledin.

– Tacklingar mot huvudet måste bort. Det är trots allt spelarnas hälsa det handlar om.

Inne på alla tre målen

Ledin gjorde comeback efter sin hjärnskakning i förlustmatchen mot Frölunda i torsdags.

Besviken över sin insats tog han ”aggressionerna med sig in i AIK-matchen” och redan efter 14 sekunder satte Ledin 1–0. Nummer 97 var även inne på isen när Jönköpingslaget gjorde 2–1 och 3–1.

– Med tanke på vad som hände senast mot AIK var det här jätteskönt. Jag ville förmedla känslan att det inte spelar någon roll hur många tjuvsmällar jag får, jag reser mig och kör vidare. Jag fokuserar på mitt eget spel, säger Ledin.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71