Himelfarb sänkte serieledarna

HOCKEY

Avgjorde i sudden death

Rögle tappade både en 3-0- och en 4-3-ledning hemma mot serieledarna Västerås men kunde till slut vinna med 5-4 efter övertid.

Formstarke kanadensaren Eric Himelfarb satte den avgörande kassen.

Han är viktig för vårt lag, säger målskytten och kedjekamraten Magnus Häggström.

Det var en minst sagt svängig match som utspelades i Lindab Arena mellan Rögle och Västerås.

Hemmalaget visade under två perioder prov på starkt försvarsspel, fyndigt anfallsspel och snickrade ihop tre offensiva mål och hade en till synes betryggande 3-0-ledning.

Men efter 109 minuters och 32 sekunders måltorka lossnade det äntligen offensivt för serieledande Västerås igen och laget producerade tre mål på fem minuter och kvitterade till 3-3.

– Det kändes väldigt onödigt. Vi hade greppet, men sedan blev det några utvisningar, ryckigt och hafsigt spel och vi kunde inte hålla ihop det, menar Magnus Häggström.

Men det var efter 3-3 den riktiga dramatiken började.

Bara 54 sekunder efter 3-3-målet återtog Rögle ledningen genom Eric Himelfarb som i power play gjorde 4-3, något som länge såg ut att bli segermålet.

Men med bara 42 sekunder kvar kvitterade Västerås då David Lundbohm bombade in 4-4 med sitt första mål för säsongen.

Övertiden blev sedan 52 sekunder gammal innan Eric Himelfarb steg fram igen och snyggt skarvade in 5-4 efter framspelning av Alexander Johansson. 28-åringen, som också noterade en assist, har därmed levererat 13 poäng på de åtta senaste matcherna.

– Han är riktigt bra och viktig för vårt lag. Han har väl gjort tio assist på tio matcher, det är riktigt vasst, säger Häggström som själv fick öppen gata vid 2-0 tack vare en delikat macka av just Himelfarb.

– Det blev tväröppet så det var bara att sätta dit den, säger 24-åringen som gjort tre mål på två matcher.

Rögle plockade andra raka segern medan Västerås inkasserade andra raka nederlaget.

– Vi är helt klart på uppgång nu. Vi är med mer i matcherna än tidigare och har även fått tillbaka några spelare från skadelistan vilket bidrar. Vi vet vad vi kan, nu ska vi bara visa det också, säger Magnus Häggström om sitt Rögle som parkerar på nionde plats i tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM