SHL 2015/2016

Hånberg: ”Det tär enormt på hela mig”

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

Rögle besegrade Karlskrona med 2–1 i ett ångestladdat bottenmöte. Ludvig Elvenes blev historisk hos gästerna – och Karlskrona åkte på sin 14:e raka hemmaförlust.

– Just nu tär det enormt på hela mig, hela klubben och hela laget, säger Karlskronatränaren Per Hånberg till C More.

Tabelltolvan Rögle besökte jumbon Karlskrona i ett ångestladdat möte under lördagskvällen. Då gjorde ängelholmarna som de flesta lag brukar göra i Karlskrona – nämligen vinna.

Matchens första mål kom 13.10 minuter in i matchen när Karlskrona skulle lägga ifrån sig pucken, som dock tog i sargen och hamnade hos Rögleforwarden Ludvig Elvenes strax framför mål.

19-åringen fintade bort hemmamålvakten Johan Holmqvist och lade in pucken med en backhand. Därmed gjorde Elvenes sitt allra första mål i Rögles A-lagströja – och blev tredje generationen Elvenes att göra mål i Rögles tröja.

Rensfeldt matchvinnare

Björn Elvenes spelade i klubben på 60-talet och var tränare på 70-talet, och hans tre söner Roger, Tord och Stefan har alla spelat många år i A-laget. Stefan är Ludvigs pappa.

– Det var oerhört skönt att se när den gled in i mål, säger Ludvig Elvenes till C More och fortsätter:

– Jag visste inte riktigt vad som hände, det var en konstig studs och sen blev jag fri och pucken gick in. Det var skönt.

Karlskrona kvitterade genom Jesper Olofsson strax innan första periodpausen, men i andra perioden gav Ludvig Rensfeldt Rögle ledningen med 2–1.

Karlskrona pressade i slutet, men fick inte in pucken bakom Lars Volden i Rögles mål.

"Jag ger aldrig upp"

Karlskrona är alltjämt jättejumbo och förlorade sin 14:e raka hemmamatch. Tränaren Per Hånberg var inte glad efter uddamålsförlusten mot Rögle – men betonade att han inte har gett upp hoppet om vidare existens i SHL.

– Just nu tär det enormt på hela mig, hela klubben och hela laget. Det är jättejobbigt, men vi ska inte gräva oss längre ner i gropen, säger Hånberg till C More och fortsätter:

– Jag kommer aldrig ge upp, jag kommer aldrig sluta orka. Det här är mitt kall. Jag kommer aldrig bli trött, det finns inte på kartan. Så vitt jag vet har vi inte åkt ur SHL än så länge.

ANNONS

Europeisk toppfotboll när den är som bäst – vilka lag spikar du på Europatipset?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Per Hånberg

Karlskrona HK

Rögle BK