Backen återvänder till moderklubben

Tvåårskontrakt för backen

Per Savilahti Nagander
Per Savilahti Nagander

Per Savilahti Nagander återvänder till SHL och sin barndomsklubb.

28-åringen är klar för Luleå.

– Det ska bli skönt att komma hem, säger han till Luleås hemsida.

Per Savilahti Nagander, 28, har ryktats till Luleå en längre tid. I går avslutade backens finska klubb Saipa sin säsong med en bronsmatch – och nu när säsongen är slut väljer Luleå att presentera nyförvärvet.

Savilahti Nagander har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Man är alltid i sin bästa ålder, men man brukar prata om att 28 år är en väldigt optimal ålder för att prestera bra som hockeyspelare, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström till klubbens hemsida.

Direktsänd presentation

Värvningen offentliggjordes, som brukligt när det gäller Luleå under den här försäsongen, i en direktsändning på hemsidan.

– Han har varit en av deras ledande backar och fått förtroende i powerplay och boxplay. Han är mycket tryggare och har en förmåga att kunna spela tufft om det krävs, säger ”Osten” Bergström.

Savilahti Nagander lämnade Luleå för AIK inför säsongen 2008-09. Två år i Stockholm följdes av fyra i Saipa där backen det gångna året gjorde 22 poäng i ligan.

– Det ska bli roligt att få komma hem, det känns underbart. Det har hänt mycket och jag har utvecklats på alla plan. Men det har varit tufft att vara borta från Luleå.

Sedan tidigare har Luleå värvat Brynäs center Jonathan Granström, 28.

Silly season-genomgång i ALLA tolv lagen i SHL – klicka här!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN