Sparkad efter 35 år – via Facebook

Nu ber klubben om ursäkt till trotjänaren

Efter 35 år i Troja-Ljungby fick sportchefen Jerry Andersson, via Facebook, veta att han inte får vara kvar.

Nu gör klubben en pudel.

”Förlåt Jerry”, skriver Christoffer Bergman i Trojas styrelse.

Jerry Andersson, 54, har enligt SMP varit anställd i Troja sedan 1976, bortsett en treårig sejour i Värnamo. Sedan 1986 har han jobbat heltid i klubben. Men nu är tiden i hans hjärtas klubb över.

Troja gjorde en svag säsong i allsvenskan och efter att man rasat ned i division 1 får sportchefen bära hundhuvudet.

”Kommit överens”

Under onsdagskvällen meddelade Troja följande på sin hemsida och på sin Facebook-sida:

”I dag har IF Troja Ljungby och sportchef Jerry Andersson kommit överens om att gå skilda vägar. Detta i ett led där klubben behöver göra en stor omorganisation med bakgrund av förra säsongens nedflyttning till div 1, samt de nya ekonomiska förutsättningar detta innebär. Styrelsen har utsett en sportgrupp som just nu jobbar med att tillsätta en ny sportchef/tränare samt påbörja rekryteringen av truppen inför nästa år. Klubbens målsättning är att snarast möjligt ta sig tillbaks till hockeyallsvenskan”.

”Olika syn på saken”

För Jerry Andersson kom ”överenskommelsen” som en överraskning:

– Jag satt i Lindab Arena och tittade på Tre Kronor när jag nåddes av nyheten via sms och Facebook. Som jag upplever det ligger vi i en förhandling om någon sorts avgångsvederlag där vi ännu inte är överens, säger han till Smålandsposten.

– Förra tisdagen satt jag och styrelsen i diskussioner om hur vi skulle möta division 1. Vi hade olika syn på saken och när jag samlat mig sa jag till ordförande Roger Andersson att jag inte vill vara en pinne i hjulet. Det nappade han och styrelsen ganska snabbt på. I övrigt vill jag inte gå in på några detaljer, men det var lite förvånande att nyheten offentliggjordes utan min vetskap.

”Felet är mitt”

Senare på onsdagen bad Troja-Ljungby om ursäkt via klubbens Facebook-sida:

”Ibland går det fort och nu gick det tyvärr för fort, självklart tackar vi Jerry Andersson för hans ENORMA insats i klubben... En insats som inte kan beskrivas fullt ut i ord så vi har anledning att återkomma med detta... Vi önskar Jerry Andersson all lycka i framtida uppdrag! Felet är mitt och jag tar fullt ansvar för att det missades i första utskicket. Förlåt Jerry...

/Styrelsen gm. Christoffer Bergman”.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!