Klart: Karlsson tar över Södertälje

Presenterad som ny tränare

Jan Karlsson kommer närmast från Karlskrona HK.
Jan Karlsson kommer närmast från Karlskrona HK.

Södertälje satsar mot SHL.

Nu är det klart att Jan Karlsson, 49, tar över som huvudtränare.

– Klubben har satt ihop en tydlig plan för att ta steget upp, säger Karlsson till klubbens hemsida.

SHL ska utökas med två lag vilket innebär att minst två klubbar från allsvenskan tar steget upp nästa vår.

Södertälje vill vara ett av de lagen och mobiliserar en tung satsning. Klubben ökar spelarbudgeten med 50 procent, hoppas sälja betydligt fler biljetter än tidigare – och har nu också fått klart med en ny huvudtränare.

Tvåårskontrakt

Precis som det tidigare ryktats blir det Jan Karlsson som tar över. Karlsson, som nyligen valde att lämna Karlskrona, har skrivit på för två år.

– Det känns otroligt kul och lite av en nytändning att komma till SSK. Klubben har satt ihop en tydlig plan för att ta steget upp och det känns riktigt spännande. Just denna tydlighet betydde mycket för mig när jag bestämde mig för att hoppa på uppdraget, säger Karlsson till Södertäljes hemsida.

Förde upp Växjö

Karlsson tränade SSK:s J20-lag i början av 2000-talet. 2007 tog han över Växjö som efter fyra år under tränarens ledning tog steget upp i SHL. De senaste två säsongerna har Karlsson basat över Karlskrona.

Nu är det tydliga målet att ta upp Södertälje i högsta serien.

– Som jag ser det hade klubben en down förra säsongen även om det blev en tydlig förbättring mot slutet. Nu har klubben knutit näven och man en uttalad målsättning som jag tycker att SSK har en bra relevans kring. Allt handlar givetvis om vad man har att tillgå men jag vill gärna spela en fartfylld hockey, säger han.

”Erfaren ledare”

SSK:s ordförande Jan Bergman har skött rekryteringen tillsammans med sportchefen Per Nygårds.

– I Janne Karlsson får vi en mycket erfaren ledare som delar vår syn på hur vi ska nå den sportsliga framgång vår bestämda vision består av, säger Bergman till Södertäljes hemsida.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN