Rörande hyllningar av supportern på Hovet

Hyllningarna av den avlidne Djurgårdssupportern fortsätter.

Inför matchen mellan Djurgården och Örebro var det starka scener på Hovet.

– Jag står här framför er som ordförande i en förening i chock och sorg, säger Djurgården fotbolls ordförande Lars-Erik Sjöberg i sitt tal.

I söndags misshandlades en 43-årig fyrabarnspappa till döds i samband med den allsvenska fotbollspremiären mellan Helsingborg och Djurgården.

I två dagar har Fotbollssverige hedrat honom och inför matchen i hockeyns kvalserie mellan Djurgården och Örebro hyllades han av hockeyfansen.

Innan nedsläpp hölls en tyst minut inne på Hovet och på de fullsatta läktarna syntes många banderoller som tillägnades mannen.

"Gjort ont i hjärtat"

Lars-Erik Sjöberg, ordförande i Djurgården fotboll, höll ett rörande tal:

– Vi Djurgårdare har varit med om mycket tillsammans, både i gläde och i sorg. Nu står jag här framför er som ordförande i en förening i chock och sorg. De senaste dagarna har varit de allra tyngsta dagarna i mitt liv som Djurgårdare. Det har bokstavligt talat gjort ont i mitt hjärta, säger han i Viasat Hockeys sändning.

Var kritisk

Han passade samtidigt på att rikta stark kritik mot den egna organisationen och de egna supportrarna.

– Tittar vi oss själv i spegeln har vårt bristande gemensamma ansvarstagande bidragit till att en av våra vanliga supportar, en fyrabarnsfar, en make en broder och en vän inte finns bland oss längre, säger Lars-Erik Sjöberg.

Höll upp tröja

Djurgården hockeys sportchef Challe Berglund höll upp en tröja som den avlidne supporterns barndomskompisar hade gjort. Den tog han sedan på sig samtidigt som en bild på den avlidne mannen visades på jumbotronen.

Sången "Vi är med dig överallt" fortsatte under hela den första perioden och redan efter sexton sekunder tog Djurgården ledningen med 1–0.

"Aldrig har Djurgårdssången känts mer innerlig. Halsdukarna i taket och nu är matchen igång.", skriver Sportbladets Erik Karlsson i vår direktrapportering.

Matchen pågår. Följ den här.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!