Oscar Fantenberg klar för Frölunda

Oscar Fantenberg lämnar HV 71 för Frölunda.
Oscar Fantenberg lämnar HV 71 för Frölunda.

Oscar Fantenberg lämnar HV 71 för Frölunda.

22-åringen har skrivit kontrakt med Göteborgsklubben.

– Frölunda känns just nu som den bästa miljön för att utvecklas vidare och det känns som om det är något spännande på gång, säger Fantenberg i ett pressmeddelande.

För några dagar sedan blev det klart att landslagsbacken Elias Fälth lämnar HV 71 för Frölunda.

Nu står det klart att HV tappar ytterligare en tongivande spelare till konkurrenten – Oscar Fantenberg har skrivit på för Frölunda.

Sportchefen i HV 71, Fredrik Stillman, har tidigare bekräftat för Sportbladet att Fantenberg skulle lämna efter säsongen men ny klubbadress har fram till torsdagen varit oklart.

Nu blir det alltså Frölunda i två säsonger för Ljungbysonen.
– Oscar är en kommande landslagback med goda ledaregenskaper. Han kommer att tillföra mycket i både det defensiva och offensiva spelet för oss. Vi tror han har en väldigt stor potential. Trots hans unga år är han en ledare som gillar att ta stort ansvar, säger Christian Lechtaler, sportchef Frölunda i ett pressmeddelande.

"Känns som bästa miljön"

Den gångna säsongen har backen gjort 2+11 poäng för HV 71.

– Frölunda känns just nu som den bästa miljön för att utvecklas vidare och det känns som om det är något spännande på gång, säger Fantenberg.

Han nämner Frölundatränaren Roger Rönnberg som en av anledningarna till att flyttlasset nu går till konkurrenten.

– Jag hade Roger som coach en gång med juniorlandslaget och hockeyn då och nu är rolig att spela med mycket fart och puckinnehav som innebär att våga göra saker på banan. Det gillar jag. Jag vet ju precis hur jobbigt det är att möta den typen av hockey, så det här ser jag verkligen fram emot.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN