Bekräftat: Nylander återvänder till SSK

avEmil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Fleury lämnar av personliga skäl

Sportbladet avslöjade för fem dagar sedan att William Nylander, 17, var på väg tillbaka till Södertälje.

Nu bekräftas att han lånas ut av Modo.

– För mig känns det riktigt bra att få komma tillbaka till SSK. Jag hade två bra säsonger i klubben där jag utvecklades mycket, säger Nylander till SSK:s hemsida.

William Nylander.

William Nylander spelade i Södertälje förra säsongen och producerade sex poäng (4+2) på åtta matcher i allsvenskan och tre poäng (2+1) på tio matcher i kvalserien. Sedan gick han till Modo, blev utlånad till Rögle, och hamnade sedan i Modo igen.

Sportbladet skrev häromdagen att Nylander var på väg tillbaka till SSK. Nu bekräftar både Modo och SSK att han lånas ut.

”Bra blick”

– Vi gör det här för att ge William möjligheten att få ännu mer speltid. I överenskommelsen mellan oss och Södertälje är det bestämt att vi kan plocka hem William när vi har behov av det, säger Modos general manager Markus Näslund till klubbens hemsida.

– Med William i truppen får vi en kreativ anfallsspelare som har en riktigt bra blick för spelet och som hittar passningar i trånga situationer med bra precision och med bra förmåga att skapa målchanser på egen hand. Vi har tidigare sett att SSK är en bra miljö för William att utvecklas i och vi har stor förhoppning att det kommer fortsätta, säger SSK:s sportchef Per Nygårds till SSK:s hemsida.

Lämnar av personliga skäl

Samtidigt meddelar SSK att fransmannen Damien Fleury, 27, lämnar laget, på grund av personliga skäl.

– Vi söker efter ytterligare förstärkning på forwardsidan för att ersätta Fleury, säger Per Nygårds.

William Nylander har den här säsongen producerat åtta poäng (4+4) på 18 matcher i Rögle och två assists på tio matcher i Modo.

Damien Fleurys facit är 16 poäng (6+10) på 25 matcher.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM