Beskedet mitt i krisen: Öppnar för värvningar

HOCKEY

Externa finansiärer redo att hjälpa AIK

LINKÖPING. Tre raka förluster och sist i tabellen – men här är ett positivt besked till alla AIK-fans:

Externa finansiärer ska hjälpa Solnalaget ur krisen.

– Vi har saker på gång för att göra förändringar, säger AIK:s vd Peter Birath efter 2–5-förlusten mot Linköping.

AIK är inne i en tung period.

Laget ligger sist i tabellen efter 2-5 mot Linköping och skadelistan är lång. Sex spelare saknades i dagens (lördag) match, och det är välkänt att klubben har en ansträngd ekonomi. Styrelsen har beslutat att de inte kan värva några nya spelare, men det kan det bli ändring på nu.

"Har något på gång"

– Vi måste göra någonting. Rudslätt (sportchef) är på hela tiden, men vi har haft det lite tajt med ekonomin som du vet. Men vi jobbar dygnet runt för hitta lösningar, förändringar, förbättringar och så vidare, säger klubbens vd Peter Birath, som såg matchen i Cloetta Center.

Tidigare har de varit tvärnej till värvningar. Har det ändrats nu?

– Vi jobbar hela tiden på att hitta pengar. Hittar vi pengar kan vi värva direkt. Nu kanske vi har lite pengar på gång som vi kan göra någonting med, säger Birath.

Du ser finurlig, och lite positiv, ut.

– Jag är positiv. Nummer ett för att jag tycker vi spelade bra mot LHC. Nummer två: Det känns som vi har saker på gång för att göra förändringar.

Handlar det om externa finansiärer?

– Ja.

Är det lottokillen som dykt upp?

– Haha, nej. Var fan är han?

– Nej, men det är mitt jobb, tillsammans med många andra, att försöka jaga fram kapital, och det ska vi nog kunna lyckas med, säger Birath.

"Ny energi kan behövas"

Sportchefen Daniel Rudslätt:

– Jag har inte fått några nya direktiv, och innan det ändras kan vi inte agera. Jag välkomnar alla externa finansiärer. Lite ny energi i laget skulle behövas, säger han.

AIK har nu tre raka förluster och har fyra poäng upp till HV71 ovanför strecket.

– Jag hatar att vara sist. Vi har haft skador, lite otur och saknat den där riktigt vilja i vissa matcher. Men får vi tillbaka lite skadade spelare och någon förstärkning kan vi nog kravla oss ur det här, säger Peter Birath.

När kommer värvningen?

– Det vet man inte, men vi kan inte vänta länge, säger AIK:s vd och ler.

ARTIKELN HANDLAR OM