Görtz klar för Frölunda

Publicerad 2013-12-09

Max Görtz, 20, fick inte den speltid han ville ha i Färjestad.

Nu är talangen klar för Frölunda.

– Jag vill bli bättre på allt och det tror jag att jag kan få bäst hjälp med i Göteborg och i Frölunda, säger han till Frölundas hemsida.

Max Görtz.

På försäsongen presterade Max Görtz så bra att Färjestads klubbledning öste beröm över honom.

Men när SHL sedan drog i gång har han haft svårt att hålla samma nivå och bara svarat för fyra poäng (2+2) på 20 matcher.

”Är i rätt ålder”

Max Görtz har på sina 22 matcher i FBK snittat på 12.15 minuters istid per match. Häromdagen bad han själv om att få lämna Färjestad för att få mer speltid. Nu har han tecknat ett avtal med Frölunda fram till 30 april 2016.

– På lite längre sikt har han fortfarande en stor utvecklingspotential, är i helt rätt ålder för oss, är väldigt hungrig på utveckling och passar perfekt in i den spelidé vi jobbar med, säger Frölundas sportchef Christian Lechtaler till Frölundas hemsida.

”Känner redan några”

Görtz blir därmed en i raden av spelare som lämnar Färjestad för Frölunda.

– Det kändes helt rätt när jag hörde att Frölunda var intresserade av mig, så det är bara kul. Men även för att jag vet att jag kan fortsätta utvecklas bra i Frölunda, säger Görtz.

– Jag känner ju redan några av spelarna i laget, så Collberg, Wennberg, Djuse, Tom Nilsson och Erik Karlsson får väl guida mig lite när jag kommer vilse i Göteborg.

Följ ämnen i artikeln