Karlskronas plan – för att rädda elitlicensen

Av: Jimmie Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”För en dialog med våra sponsorer”

Emil Larssons Karlskrona har det tufft ekonomiskt.
Emil Larssons Karlskrona har det tufft ekonomiskt.

Karlskronas ekonomi är ansträngd.

Nu tänker styrelsen redovisa en handlingsplan för att vända de röda siffrorna – och rädda elitlicensen.

– Vi för hela tiden en dialog med våra sponsorer och med dem som vi är skyldiga pengar, säger ordföranden Rolf Lindberg till BLT.

Karlskrona HK gjorde sportslig succé i allsvenskan och ledde serien efter en smakstart i säsongsinledningen. Sedan föll laget tillbaka men tog sig ändå till play off-serien, där Karlskrona var nära att snuva Rögle på kvalserieplatsen.

Men ekonomiskt går det inte lika bra.

Karlskronas egna kapital riskerar snart att vara negativt.

I så fall är elitlicensen i fara.

– Eftersom vi gick in i verksamhetsåret med ett eget kapital på 2,3 miljon­er kronor måste årets un­derskott överstiga den summan för att kapitalet ska bli negativt, och det finns en risk för att så blir fallet, säger klubbens ordförande Rolf Lindberg till BLT.

Handlingsplan väntar

Karlskronas styrelse ska nu ta fram en åtgärdsplan för att vända de negativa siffrorna. Skulle det egna kapitalet bli negativt måste klubben lämna in en sådan handlingsplan till den hockeyallsvenska nämnden. Fram till bokslutet 30 april väntar ett hårt arbete för att få ekonomin åt rätt håll.

– Vi för hela tiden en dialog med våra sponsorer och med dem som vi är skyldiga pengar, säger Lindberg.

Kan tvångsnedflyttas

BLT skriver att KHK i värsta fall, om klubben dras med negativt eget kapital även efter årsmötet 2015, riskerar tvångsnedflyttning.

– Det kanske blir svårt att vända årets resultat, men jag är säker på att vi med olika åtgärder kan ta tillbaka det vi förlorat under nästa verksamhets­år, säger Rolf Lindberg.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN