Skellefteå AIK

Finalplan: Vila spelare

Av: 

Björn Forsgren

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Skellefteå blickar redan framåt: ”De två första kedjorna spelar mycket”

trötta? Bud Holloway och Oscar Möller kan komma att vilas i kväll. Tanken är att de ska vara fräscha till SM-finalen. Robert Rosén har en annan teori: ”Behöver de vila folk så kan det väl vara läge att göra det inför den sjunde semin.”
trötta? Bud Holloway och Oscar Möller kan komma att vilas i kväll. Tanken är att de ska vara fräscha till SM-finalen. Robert Rosén har en annan teori: ”Behöver de vila folk så kan det väl vara läge att göra det inför den sjunde semin.”

Seger i dag och det är klart att det blir en ny SM-finalserie för Skellefteå.

Och tränaren Anders Forsberg har redan bestämt sig för att – om tillfälle ges – ta chansen att vila sina stjärnforwards.

– Så blir det nog, säger han.

I dag kan Skellefteå bli klara för SM-final för andra året i rad. Inför en utsåld Skellefteå Kraft Arena gick västerbottningarna i tisdags upp till 3–2 i matcher mot AIK.

Nu väntar fullsatta läktare på Hovet igen.

I de två tidigare semifinalerna i Stockholm har Skellefteå inlett svagt och båda gångerna släppt in två snabba mål.

Satte hård press

Taktiken för att förhindra det är samma som i den femte semifinalen. Då sattes AIK under hård press från första nedsläpp och efter 11.28 av den första perioden hade samtliga spelare i förstakedjan med Jimmie Ericsson, Lee Goren och Joakim Lindström gjort mål.

– Det kanske inte blir lika bra som då, men vi ska sätta hög fart och ta bort tid för dem, säger tränaren Anders Forsberg.

I slutminuterna av 8–2-krossen valde Forsberg sedan att vila sina två första kedjor och nästan uteslutande matcha de två övriga formationerna.

”Sprider istiden”

Och han bekräftar att det kommer att bli likadant i dag – om Skellefteå leder med ett par mål i den tredje perioden.

– Så blir det nog. Då sprider man istiden jättebra. Som i förra matchen fick jag det så att den som hade minst istid av våra forwards hade tolv minuter och den som hade mest hade kring sexton minuter. Jag försöker sprida istiden, men de två första kedjorna spelar väldigt mycket, säger Forsberg.

AIK:s Robert Rosén anser att det är konstigt att Skellefteå innan matchen pratar om att vila spelare:

– Jo, det kan man tycka är väldigt konstigt. Men det är väl upp till dem om de känner att de börjar bli slitna och känner att de behöver vila folk. Vi är pigga och fräscha i alla fall, säger han och tillägger:

– De kanske är slitna men vi känner oss fräscha. Behöver de vila folk så kan det väl vara läge att göra det inför den sjunde semin.

KEDJORNA SOM KAN VILAS:

Jimmie Ericsson, Lee Goren, Joakim Lindström.

Bud Holloway, Pierre-Edouard Bellemare, Oscar Möller.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Skellefteå AIK

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skellefteå AIK