William Nylander talar ut: Inget att vara bitter över

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Två timmar efter att William Nylander skrivit på ett nytt kontrakt lirade Toronto match och vann med 5–3 borta mot Minnesota.

Och samtidigt talade Nylander ut i en intervju med Postmedia/Toronto Sun.

– Allt blev bra för båda sidor, så det finns inget att vara bitter över, säger den 22-årige svensken.

Det var ett drama några timmar före nedsläpp i Xcel Energy Center i Saint Paul.

Spelarna i Toronto Maple Leafs följde händelseutvecklingen huruvida William Nylander skulle skriva på eller inte.

Och när beskedet kom, två timmar innan matchstart, hade polaren Auston Matthews kontakt med Nylander via sms vilket han bekräftade på matchvärmningen.

Och det var den 21-årige fixstjärnan som själv inledde målskyttet i powerplay. Sent i den tredje perioden avgjorde sedan Nazim Kadri (4–3) och Zach Hyman (5–3) och gav Toronto fjärde raka tvåpoängaren.

Efteråt fick förstås stjärnorna frågor om William Nylander och den segdragna förhandlingen.

– Det är skönt att få lägga det till handlingarna. Ett par artiklar till i morgon förmodligen. På måndag avslutar vi det och går vidare till nästa story, säger Auston Matthews till den samlade presskåren.

William Nylander
Foto: DENNIS YLIKANGAS / Bildbyrån
William Nylander

”En galen resa”

WIlliam Nylander, 22, själv ställde upp för en telefonintervju med Postmedia som publicerades i Toronto Sun samtidigt som matchen inleddes i Minnesota.

– Det har varit en galen resa. Jag önskar det kunde blivit klart tidigare, men jag är väldigt glad över att vara tillbaka med de bästa fansen i ligan. Jag är väldigt exalterad, säger Nylander.

Nylander reser till Toronto i dag och förväntas ansluta med lagkamraterna strax därefter. När han ska säsongsdebutera är inte bestämt än.

– Jag tycker det är fantastiskt. Jag kan inte vänta med att få komma på is med dem och börja spela matcher. Det har varit galet att titta på hemifrån. De dominerar varje match.

”Varit en läroprocess”

William Nylander antyder att det varit nervöst med den tuffa förhandlingen som till slut gav ett sexårs-kontrakt värt knappt sju miljoner dollar per år.

– Det har varit en läroprocess, helt klart. Jag trodde aldrig att det skulle ta så lång tid att få affären klar. Och att det skulle bli klart sista – vad det nu var – fem, tio minuterna före deadline. Det var en upplevelse som jag helt säkert aldrig kommer att glömma, säger Nylander och avslutar:

– Allt blev bra för båda sidor, så det finns inget att vara bitter över. Du vill spela från början av säsongen, men saker sker av en anledning och jag är bara så glad att det är över.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!