Lundqvists hälsning: Det går framåt

HOCKEY

Missar första kvartsfinalen – men räknar med spel längre fram

Joel Lundqvist missar första kvartsfinalmatchen mot Djurgården i kväll – men han räknar med spel under kvartsfinalen.

– Absolut, det finns stora chanser för det, säger han.

Joel Lundqvist missade slutet av grundserien. Nu när slutspelet drar igång är han inte heller spelklar till den första kvartsfinalmatchen.

– Det stämmer, jag kommer inte att spela den första kvartsfinalen. Det är dag för dag som gäller för mig, säger han till Sportbladet.

Trots att Lundqvist har varit borta en tid tror han på spel under kvartsfinalserien.

– Absolut, det finns stora chanser för spel mot Djurgården, säger han.

Finns det någon risk att du missar hela slutspelet?

– Nej, det ser jag inte. Rehabträningen flyter på och det går framåt steg för steg.

"Det är inget att hymla om"

Den här säsongen har annars Joel Lundqvist imponerat stort. Före han blev skadad gjorde han 19 mål, vilket är personligt rekord, trots att han bara spelade 45 matcher. Han stod dessutom för 19 målgivande passningar. Men Frölunda får inledningsvis klara sig utan sin kapten.

– Det är inget att hymla om att det är riktigt surt att missa inledningen. Det kommer bli en riktigt spännande serie mot Djurgården, med tuffa och täta matcher.

Viktigaste spelaren för sitt lag

I enkät som C More gjorde inför slutspelet tyckte 41 procent av de tillfrågade spelarna att Joel Lundqvist är den enskilt viktigaste spelaren i hela slutspelet.

– Det är såklart smickrande. Jag tillhör bland de spelarna som har lite mer rutin, men vi har många ledartyper i vårt lag, säger han.

Frölunda tränare Roger Rönnberg håller med om att Joel Lundqvist är en stor ledare – men han menar att laget har flera ledare i truppen

– Joel (Lundqvist) är en stor ledare, annars hade han inte varit lagkapten. Men vi tar alltid ut det bästa laget och vi har många andra ledare i truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM