Här avgör han – i tredje övertiden

HOCKEY

TV: Se höjdpunkterna i maratonmatchen

NASHVILLE. Den osannolika nattmanglingen hade pågått i nästan sex perioder.

Då drog den väldige Mattias Ekholm iväg ett skott mot San Jose-keepern Martin Jones och på returen säkrade Mike Fisher den kanske största segern i Nashville Predators historia.

– Det var ett ögonblick när det kändes som att tiden frystes. Så otroligt skönt, säger den svenske backbjässen när Sportbladet möter honom efter 4–3-segern.

Foto: Mike Fischer är assisterande kapten i Nashville.

Det var den stora klassikern i 2016 års Stanley Cup-slutspel som avgjordes i Bridgestone Arena i centrala Nashville tidigt i morse.

Matchen – den fjärde mellan Nashville och San Jose – stod 3–3 efter de inledande tre perioderna.

Sedan följde en och två hela övertidsperioder – några chockartat välspelade och händelserika – och först 11.12 in i den tredje avgjordes thrillern.

Då, strax efter 01.00 lokal tid,  var spelarna utmattade och tempot lågt – men plötsligt fick alltså svenske backen Mattias Ekholm en liten öppning mitt i slottet och drog iväg ett skott – och på returen kunde Mike Fisher till hemmafansen besinningslösa lycka svepa in den förlösande pucken och döda den längsta matchen i Predators historia.

– Jag hade just kommit in från båset och var hyggligt fräsch i benen och fick tag in pucken och bara sköt, men jag hade inga större förhoppningar om att det skulle bli något för jag såg inga medspelare framför kassen. Plötsligt dök Mike dock upp, säger Mattias när vi träffar honom i ett lättat omklädningsrum efteråt.

”Inga misstag”

Han fortsätter:

– Känslan då...det var ett ögonblick när det kändes som att tiden frystes. Så otroligt skönt.

Den 25-årige masen – ett av de stora svenska utropstecknen genom hela slutspelet – hade då spelat närmare 42 minuter, men föreföll ändå märkligt pigg och begick praktiskt taget inga misstag.

– Jag tycker ändå det kändes okej, vi åt lite frukt och mackor i pauserna och vi spelade enkelt och tog korta byten. Vi hade två långa övertidsdraman mot Chicago ifjol och lärde oss då hur man ska göra såna här gånger.

Två torskar

Med ”late night”-segern kvitterade Predators serien mot San Jose och Mattias har nu stor tillförsikt inför fortsättningen.

– Ja, en sån här seger är en verklig ”boost” för hela laget. Samtidigt är det tungt för den som förlorar. Vi vet, vi torskade båda gångerna mot Chicago och det sänkte stämningen rejält, menar han.

Nästa match spelas i San Jose natten till söndag.

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.

ARTIKELN HANDLAR OM