”Roger är solen i AIK:s emblem”

avAndreas Lillhannus

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

AIK:s legendariska materialförvaltare Roger Andersson gick i går bort, 67 år gammal.

Hyllningarna till Roger har strömmat in från hela hockey-Sverige, och inte minst från AIK-håll.

Hyllningstexten från den tidigare AIK-spelaren David Lillieström Karlsson lämnar inte ett öga torrt.

David Lillieström Karlsson, 22, kom till AIK som junior 2009. Efter många år i klubben, allra mest i juniorlagen, fick han en nära relation till Roger "Roggan" Andersson, som i går gick bort efter en tids sjukdom.

Med en lång text vill Lillieström Karlsson, som inför året lämnade AIK för spel i division ett, upplysa alla AIK:are om hur mycket Roger egentligen betydde för klubben och dess juniorer.

"Jag åt min lunch och ”Frazze” (Rickard Franzén) beskrev Roggan som en legend. Jag nickade, men insåg såklart inte vidden av den beskrivningen då.

För när jag satt där visste jag inte hur ofantligt mycket Roggan skulle betyda för min tid i AIK. Jag var också ovetandes om hur den där mannen skulle visa sig vara en av de finaste, mest omtänksamma människor jag träffat", skriver Lillieström Karlsson om sin första dag i AIK.

"Sov på massagebänken"

Lillieström Karlsson skriver om hur mycket tid Roger egentligen lade ner på AIK. Hur mycket han offrade för att klubbens spelare skulle må bra.

"Han var där först och gick absolut sist. Det spelade ingen roll om vi kom hem tre på morgonen efter 12 timmar i buss. Han kånkade in allt och medan vi andra åkte hem i ilfart mot våra varma sängar så stannade Roger kvar och satte på sina tvättmaskiner.

Ibland hann inte ens hem, utan sov på massagebänken för att allt skulle vara redo för skolträningen nästa morgon", skriver Lillieström Karlsson.

"Du är solen i vårt emblem"

Lillieström Karlsson avslutar texten med:

"Du uppfostrade alla oss snorungar Ritorp.

Du förkroppsligade AIK.

Vi sa det nog aldrig till dig hur jävla mycket du betydde för oss juniorer, men nu får alla AIK:are veta det åtminstone.

Du är solen på vårt emblem.

Vila i frid.

David Lillieström Karlsson"

Läs hela texten här:  

Hedrar med nytt märke i kväll

Både AIK:s A-lag och juniorlag kommer framöver att spela med ett speciellt framtaget märke, för att hedra minnet av Roger Andersson, skriver AIK på sin hemsida.

Märket, där det står "Alltid saknad – aldrig glömd. 1948-2016, kommer sitta på A-lagets västerarm.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM