Dif:s vd drabbad av cancer – spelarna startar insamling

Djurgården Hockeys vd Jenny Silfverstrand har drabbats av bröstcancer.

Det gör att spelarna i klubbens damlag har startat ett initiativ för att samla in pengar till bröstcancerforskningen under morgondagens match mot Brynäs.

– Det värmer långt in i hjärtat, säger Silfverstrand.

För ett par veckor sedan fick Djurgården Hockeys vd Jenny Silfverstrand beskedet att hon fått bröstcancer och efter en operation, där tumören tagits bort, genomgår hon nu en cytostatikabehandling.

När damlaget fick höra att vd:n blivit sjuk tog spelarna initiativ till en insamling. För varje mål som laget gör mot Brynäs imorgon skänker man en summa till bröstcancerforskningen.

Djurgården har också startat en insamling hos Cancerfonden där man kan skänka en valfri summa.

– Vi vill så klart hjälpa våra egna i djurgårdsfamiljen och visa att vi tillsammans är starka. Det här är vårt sätt som vi hoppas ska göra skillnad för framtiden, säger landslagsspelaren Julia Östlund till klubbens hemsida.

"Utmanande tid"

Jenny Silfverstrand, som nu kommer att lägga all kraft på sina behandlingar, berättar att hon blir rörd av initiativet.

– Det betyder mycket inte bara för mig utan för alla som drabbas av bröstcancer. Jag har en utmanande tid framför mig med många tuffa behandlingar. Jag ska inte med ord beskriva hur behandlingarna är att genomgå men jag ska beskriva känslan när man får ett sådant här stöd, och det är att det värmer långt in i hjärtat, säger Silfverstrand till hemsidan.

SDHL-matchen spelas på Hovet med start 19.30 imorgon.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!