Klart: Så spelas hockeyallsvenskan

HOCKEY

Lovar större tv-satsning: ”Blev överväldiga förra året”

Foto: Bildbyrån
Redan i andra omgången väntas derby mellan AIK och Södertälje.

En ny hockeyallsvensk säsong.

Och en större tv-satsning.

– Vi blev överväldiga av det stora intresset förra säsongen, säger TV4 och C Mores programchef Johan Cederqvist.

RANKNING: Så starka är trupperna i Hockeyallsvenskan just nu

Den 14 september inleds hockeyallsvenskan.

Och för fjolårets topplag, Tingsryd och AIK, väntar två nykomlingar i premiären, Södertälje SK respektive Västervik, medan Modo ställs mot Västerås på bortaplan.

Lovar större tv-satsning

Till årets säsong lovar även TV4 och C More, som tog över rättigheterna i fjol, en större satsning på produkten den här säsongen än under fjolåret.

Bland annat kommer onsdagar och fredagar vara de huvudsakliga speldagarna och under dessa dagar kommer C More ta ett större grepp om matcherna och även placera en del möten i TV12.

– Vi visste att HockeyAllsvenskan var en stark liga men blev överväldiga av det stora intresset förra säsongen. Därför väljer vi nu att öka antalet matcher i linjär TV och satsar även på fasta HockeyAllsvenskan-dagar på onsdagar och fredagar. Och precis som förra säsongen kan alla matcher streamas på cmore.se och i vår app, säger TV4 och C Mores programchef Johan Cederqvist i ett pressmeddelande.

SSK–AIK först ut

Första matchen i TV12 kommer att vara mellan nykomlingen Södertälje och fjolårsvinnaren AIK den 17 september.

– Kul med den satsning C More gör på HockeyAllsvenskan till hösten. Det är också en styrka att vi lyckas hålla ihop omgångarna på ett så bra sätt och därmed slippa en haltande tabell, säger hockeyallsvenskans ligachef Sonny Lundwall.

Se hela spelschemat här!

ARTIKELN HANDLAR OM

C More

TV4