Thörnbergs häftiga målsvit gav segern

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

HOCKEY

LINKÖPING. Het, hetare, Martin Thörnberg.

Efter att ha gjort mål i samtliga sju försäsongsmatcher sänkte HV71:s superstjärna Linköping i SHL-premiären.

– Jag var lite som ett vrak när jag kom hem från Ryssland, jag hade krämpor lite överallt. Nu känns det mycket bättre, säger Thörnberg.

Martin Thörnberg, 33, har visat vägen under HV71:s försäsongsmatcher. På sju matcher gjorde stjärnan sju mål och fyra assist – och den fina offensiva formen har han bevarat. Thörnberg gjorde det matchavgörande målet i HV71:s SHL-premiär mot Linköping.

– Superviktigt. I fjol var det lite tyngre för både honom och laget, säger HV71:s tränare Johan Lindbom och fortsätter:

– Han kom hem från KHL lite som hjälte och härförare, och när man inte får den utdelning man hoppats på låser det sig lätt. Nu utstrålar han självförtroende, säger Lindbom.

”Skönare känsla i kroppen”

Thörnberg själv lyfter fram lagets powerplay som huvudorsak till hans fina målform.

– Vårt powerplay är nyckeln. Man gör mycket mål i powerplay och det är där man måste leverera, säger Thörnberg, som förra säsongen gjorde 33 poäng (11+22) på 49 matcher.

Om du jämför din form nu med samma tidpunkt i fjol när du kom tillbaka från KHL?

– Jag känner mig stark. Formen är bra. Jag har skönare känsla i kroppen och det känns som vi har hittat en kedja som fungerar bra. Vi har tro på det vi gör och man slappnar av på ett annat sätt. Jag var lite som ett vrak när jag kom hem från Ryssland, jag hade krämpor lite överallt. Nu känns det mycket bättre, säger Thörnberg efter 3-1-segern mot LHC.

”Vi är underskattade”

HV71 är av många tippade på den nedre halvan av tabellen, men Thörnberg var långt ifrån ensam om att imponera i premiären och hade inte Linköpings målvakt Marcus Högberg spelat så bra hade siffrorna kunnat bli större.

– Vi tycker att vi är underskattade, men vi kan leva med det för vi vet hur bra vi är. Kan vi bara hålla upp det här spelet vet vi att vi kan gå riktigt långt, säger Thörnberg.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!