Frölundas superfacit: ”Ger energi”

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

HOCKEY

Nio förlängningssegrar i rad. Frölunda har inte förlorat på övertid sedan den 12 februari 2015.

– Självklart ger det oss extra energi i en eventuell slutspelsförlängning, säger Henrik Tömmernes.

Nästan exakt ett år har gått sedan Djurgården var det lag som senast lyckades slå Frölunda i en förlängning eller straffar i spel tre mot tre. Sedan dess har göteborgarna vunnit nio matcher i rad, i går blev Örebro det senaste offret för Frölundas förlängningstyrka när Artturi Lehkonen tryckte in 3-2 1.43 in på extratiden.

– Vi har många skickliga spelare med bra fart och spel tre mot tre ger oss mycket ytor. Och då kan vi lättare skapa bra målchanser, säger Henrik Tömmernes, som var en av tre Frölundaspelare på isen vid avgörandet.

I slutspelet avgörs förlängningarna i spel fem mot fem. Men den nio matcher långa sviten kan ändå göra nytta för Frölunda.

”Ingen som tjuvar”

– Självklart är det så, vi kan ju bygga på det även i ett slutspel. Jag antar att det är fem mot fem där, men vi har det i ryggmärgen att vi är starka i förlängningen.

Vad är förklaringen till er styrka?

– Generellt att de som är ute på isen tar ett bra ansvar. Det är ingen som tjuvar, men sen när vi får tag i pucken så går vi all in. Men framför allt släpper vi inte till så många chanser mot oss. Det är skönt för gruppen att vi kan knyta ihop matcherna även om det går till övertid.

”Gör allt för att jaga ikapp”

Tack vare de två poängen är Frölunda nu sex poäng bakom Skellefteå. För en vecka sedan såg seriesegern ut att vara förlorad, men nu pratar spelarna öppet om det igen.

– Ja, det är åtta matcher kvar. 24 poäng. Vi gör ju allt för att jaga ikapp Skellefteå nu. Det är ett mål som klubben har, vi vill visa att vi är Sveriges bästa lag. Det hade varit otroligt kul om vi kunde bli etta, säger Johan Sundström.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!